Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 8/9/2022, 03:45 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη προχθές (6 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή του σπιτιού του 21 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 150 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, καθώς και ποσότητα κάνναβης προς ξήρανση βάρους 31,4 γραμμαρίων. Επίσης σε αποθήκη της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα που κατείχε χωρίς άδεια, σπόρους κάνναβης βάρους 23,4 γραμμαρίων, μία ξιφολόγχη και 2 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Συλλήψεις για ληστεία

Συνελήφθησαν προχθές (6 Σεπτεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, 2 ανήλικες ημεδαπές και 1 ανήλικος ημεδαπός, καθώς το πρωί της ίδιας μέρας ενεργώντας από κοινού προσέγγισαν πεζό ηλικιωμένο και χρησιμοποιώντας σωματική βία προκάλεσαν την πτώση του στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και στη συνέχεια του αφαίρεσαν μία θήκη με τραπεζικές κάρτες και άλλα έγγραφα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη 
προχθές  (6 Σεπτεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 18,8 γραμμαρίων.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη 
προχθές (6 Σεπτεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα μπήκε σε γραφείο επιχείρησης και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 1.000 ευρώ και ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, τραπεζική κάρτα και άλλα έγγραφα. Στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και σε κοντινή απόσταση το πορτοφόλι με τα έγγραφα, τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη προχθές (6 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κορινού Πιερίας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να οδηγεί όχημα χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης και το οποίο είχε κλαπεί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από περιοχή της Αττικής.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 25ηςΙουνίου 2022, μπήκε παράνομα σε οικία ημεδαπού άνδρα σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Σύλληψη (3) ατόμων για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με φορτηγό

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, χθες (07-09-2022) τα ξημερώματα , εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας και συνελήφθη ο 43χρονος αλλοδαπός οδηγός του, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δέκα αλλοδαπούς (εκ των οποίων δύο ανήλικα), που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Ακολούθως, στα διόδια Ανάληψης ακινητοποιήθηκε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να ελέγχει τη διαδρομή και να ενημερώνει για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων και συνελήφθησαν ο 22χρονος ημεδαπός οδηγός και ο 36χρονος ημεδαπός συνοδηγός του οχήματος.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, εκ των οποίων το φορτηγό έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.070 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί καθημερινά ειδικές δράσεις και στοχευμένους ελέγχους για την πρόληψη και τη καταστολή της εγκληματικότητας καθώς έρευνες για την εξιχνίαση αδικημάτων που τελέστηκαν σε προηγούμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας, και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προέβησαν στην αυτόφωρη σύλληψη έντεκα (11) ατόμων και σε σχηματισμό (4) δικογραφιών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν :Έξι (6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, μεταξύ αυτών και 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να έχει στην κατοχή του μικροδέμα ηρωίνης βάρους (3,5) γραμμαρίων, μικροδέμα κάνναβης, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο καθώς και ναρκωτικά δισκία.

Ένα (1) άτομο διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (10) μηνών για απάτη.

Ένα (1) άτομο για παράνομη βία.

Ένα (1) άτομο για παράβαση του τελωνειακού Κώδικα. Πρόκειται για 24χρονο αλλοδαπό ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης να έχει στην κατοχή του (80) πακέτα τσιγάρα που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Επιπλέον, ο 24χρονος κατά την προσπάθειά του να αποφύγει τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο τράπηκε σε φυγή και αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό ενός εκ των αστυνομικών που διενεργούσε τη σύλληψη.

Δύο (2) άτομα για περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Επιπλέον, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκηδόνας, Δέλτα και Νεάπολης – Συκεών σχηματίσθηκαν δικογραφίες για (4) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ισάριθμων ατόμων για πράξεις που τελέστηκαν σε προγενέστερο χρόνο στις περιοχές αρμοδιότητας τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.