Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 7/8/2022, 10:01 μ.μ.

Εξιχνιάσεις απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού και αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2022, σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημεδαπό από υποτιθέμενο λογιστή και με το πρόσχημα καταβολής επιδόματος, απέσπασαν τα τραπεζικά στοιχεία του παθόντακαι αφαίρεσαν από λογαριασμό χρηματικό ποσό 9.100 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, με το πρόσχημα ενοικίασης οικίας, που διέθετε μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την 1 και 2 Αυγούστου 2022, απέσπασε τμηματικά από ημεδαπό, χρηματικό ποσό 640 ευρώ, δήθεν για τη σύναψη συμβολαίου ενοικίασης

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, στο κέντρο της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, συνολικά πέντε (5) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα, μηχανήματα παραγωγής ήχου και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατά περίπτωση, με ενισχυτή, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Συνελήφθησαν (3) άτομα που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης διαμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια


Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς καθώς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας συνελήφθησαν :Από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (07-08-2022) στην ευρύτερη περιοχή του Γαλλικού Ποταμού, 34χρονος ημεδαπός (οδηγός) και 17χρονος αλλοδαπός (συνοδηγός). 

Ειδικότερα, ενώ οι παραπάνω βρίσκονταν έξω από αυτοκίνητο προσπαθώντας να επιδιορθώσουν φθορά, διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι στο εσωτερικό του οχήματος υπήρχαν πέντε (5) αλλοδαποί (1 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών) που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. 

Σημειώνεται ότι, ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.16χρονος αλλοδαπός από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω βρισκόταν έξω από διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο εσωτερικό του οποίου διέμεναν πέντε (5) αλλοδαποί. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι τις προηγούμενες ημέρες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους σε έτερη χώρα και αφού μεταφέρθηκαν στην ανωτέρω οικία κατέβαλαν ημερησίως χρηματικό ποσό στον συλληφθέντα για τη διαμονή τους.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.