Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στους Αγίους Τόπους (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποίησε εβδομαδιαία προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Του ιερού προσκυνήματος προΐστατο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με τη συνοδεία εκλεκτών Κληρικών και Λαϊκών, ανερχομένων σε 50 πρόσωπα.

Η ομήγυρις υπέβαλε τα σέβη της και έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ', ο οποίος υποδέχθηκε τους προσκυνητές ως τέκνα του πνευματικά. Απευθυνόμενος με λόγια αγάπης προς τους εξ Ελλάδος προσκυνητές ανεφέρθη στο χάρισμα που έχουν οι Άγιοι Τόποι και στην ευλογία που προχέουν στο σημερινό ταραγμένο κόσμο.

Οι παγκόσμιες προκλήσεις, συνέχισε ο Μακαριώτατος, μπορεί να ταράζουν την οικουμένη ολόκληρη, αλλά οφείλουμε ως πιστοί Χριστιανοί να τις ξεπερνάμε με απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη στον Δωρεοδότη μας Κύριο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο για την καταδεκτικότητα και την πατρική του θαλπωρή και ζήτησε την ευλογία του για την άμπελο που ευδοκιμεί στο Κιλκίς, υπενθυμίζοντας ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ξαναδιοργανώνεται προσκύνημα στην Αγία Γη από την Εκκλησία, την παροικούσα στο Κιλκίς, και μάλιστα από την εποχή του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Αμβροσίου.

Επίσης ευχήθηκε ταπεινά ο Κύριος να ενισχύει και να στερεώνει τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας στο πολυσχιδές εκκλησιαστικό και εθνικό έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και θυσία. Διαβεβαίωσε τέλος τον Μακαριώτατο ότι όλοι οι προσκυνητές προσεύχονται τόσο γι' Αυτόν, όσο και για την περί Αυτόν τιμία Αδελφότητα.

Έθεσε δε τις ταπεινές δυνάμεις της Μητροπόλεως του στη διάθεση της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και του θεαρέστου έργου του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου Της επ' αγαθώ της Ορθοδοξίας.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.