Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Στο ΚΔΑΠ Kinesis τιμούμε την Ημέρα Φιλίας

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Γεμάτοι ενέργεια επιστρέψαμε κι αυτήν την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis. Καθίσαμε αναπαυτικά και συζητήσαμε τη νέα μας θεματική• αυτή αφορά στην έννοια της φιλία, με αφορμή την Ημέρα Φιλίας στις 30 Ιουλίου. Αναφερθήκαμε στη σημαντικότητα της φιλίας αλλά και στο γεγονός πως και διαφορετικοί να είμαστε δε μας εμποδίζει κανείς να δημιουργήσουμε φιλίες. Γι' αυτό φτιάξαμε τη Γη μας και περιμετρικά φτιάξαμε πολύχρωμες παλαμίτσες, ώστε να δείξουμε τη διαφορετικότητα στη φιλία. Τελειώσαμε γράφοντας τη φράση "ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ".

Σειρά είχε για ένα από τα αγαπημένα μαθήματα των μικρών μας φίλων το οποίο ακούει στο όνομα ‘Ταξιδεύοντας’. Αρχικά, μαζί με τους μικρούς μας ταξιδιώτες παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικά με την Χίο. Έπειτα, τα παιδιά έφτιαξαν ένα μαστιχόδεντρο! Κάπως έτσι πέρασε όμορφα και δημιουργικά η ώρα μας.

Και η ώρα των εικαστικών δεν άργησε να έρθει! Καθώς το νέο θέμα μας είναι η φιλία, μιλήσαμε με τα παιδιά για το πώς προσδιορίζουν την φιλία και ξεκινήσαμε την κατασκευή μας. Αρχίσαμε να κόβουμε τα ανθρωπάκια μας και να τα κολλάμε. Έπειτα, γράψαμε στο κέντρο τις λέξεις που χρησιμοποίησαν τα παιδιά για να εκφράσουν την φιλία. Τόσο τα παιδιά όσο και εμείς ενθουσιαστήκαμε καθώς η φιλία είναι πολύτιμη στις ζωές όλων μας.

Στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα της κηπουρικής οι μικροί μας φίλοι έμαθαν χρήσιμα πράγματα για το μαϊντανό! Αρχικά οι μικροί μας κηπουροί παρακολούθησαν ένα βίντεο σχετικά και τις ιδιότητες του μαϊντανού. Έπειτα, οι μικροί μας φίλοι φύτεψαν τους δικούς τους μαϊντανούς. Τώρα μένει να φυτρώσει και να χρησιμοποιούμε στη μαγειρική τον δικό μας μαϊντανό.

Έφτασε η ώρα για την αγαπημένη μας μαγειρική! Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει κουλουράκια δίχρωμα. Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης. Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι έβαλαν σε ένα μπολ τα υλικά και τα ανακάτεψαν. Ακόμη, τοποθετήσαμε τα κουλουράκια στο ταψί, στο φούρνο κι έτοιμα.

Τέλος, το αποτέλεσμα εξέπληξε όλους και όλοι μαζί είπαμε καλή μας όρεξη.

Η εβδομάδα φιλίας ολοκληρώθηκε στη δομή μας και τα παιδιά μας καταλάβαν ότι οι λόγοι που πρέπει να είμαστε φίλοι είναι περισσότεροι από αυτούς που μας κάνουν να μαλώνουμε. Καλό σαββατοκύριακο από όλους εμάς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.