Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

"Μαθαίνουμε κανόνες υγιεινής στο ΚΔΑΠ Kinesis"

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Μια καινούρια εβδομάδα ξεκίνησε για το ΚΔΑΠ Kinesis και μια καινούρια θεματική ενότητα περίμενε τα παιδιά μας. Αυτήν την εβδομάδα το θέμα μας ήταν "Κανόνες υγιεινής". Συζητήσαμε σχετικά με αυτό, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο για τα μικρόβια κι έπειτα ξεκινήσαμε τη δημιουργία μας. Σχεδιάσαμε μία βρύση, τις παλαμίτσες μας και μερικά μικρόβια. Αφού ολοκληρώσαμε τον χρωματισμό, κάναμε τα μαγικά μας και περνώντας τα χέρια μας από το νερό καθάριζαν από τα μικρόβια.

Με ένα διαφορετικό φρούτο ασχοληθήκαμε στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα του "Σκαλίζω-φυτεύω"⸱ αυτό ακούει στο όνομα "λίτσι". Όλα τα παιδιά γεμάτα απορία ανυπομονούσαν να μάθουν γι' αυτό το φρούτο. Αφού διαβάσαμε πληροφορίες και είδαμε τον τρόπο πολλαπλασιασμού του, ανοίξαμε ένα ώστε να δούμε το εσωτερικό του και τον καρπό του. Ολοκληρώσαμε το μάθημά μας και υπήρχαν μόνο ενθουσιασμένα προσωπάκια.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία του καλοκαιριού στο ΚΔΑΠ Kinesis ακούει στο όνομα "Κόψε-ράψε"! Η σημερινή μας δημιουργία ήταν ένας σελιδοδείκτης για τα βιβλία που διαβάζουμε στις διακοπές του καλοκαιριού. Βασικό μας υλικό; Η τσόχα. Κόψαμε τα κομμάτια μας και γρήγορα ήταν έτοιμος ο σελιδοδείκτης με καλοκαιρινή νότα.

Ήρθε πάλι η ώρα για εικαστικά με το θέμα μας να συνεχίζει να είναι "Οι κανόνες προσωπικής υγιεινής". Τα παιδιά ξεκίνησαν να κόβουν και να κολλούν τα κομμάτια της κατασκευής, ώσπου φτιάξαμε ένα ανθρωπάκι, το οποίο δείχνει πως σκουπίζουμε σωστά την μύτη μας.

Η κουζίνα του ΚΔΑΠ Kinesis αυτήν την εβδομάδα είχε άρωμα λεμόνι. Οι μικροί μας μάγειρες ζύμωσαν το ζυμαράκι τους, πρόσθεσαν τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια έφτιαξαν μπισκοτάκια σε σχήμα φοίνικα. Τα έψησαν για 15' στους 200 βαθμούς κι αφού κρύωσαν, πέρασαν πράσινο γλάσο. Σύντομα ήταν έτοιμα να γεμίσουν τα μικρά στομαχάκια.

Άλλο ένα "Τσεκάρω τις γνώσεις μου" ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis. Αυτήν τη φορά τα παιδιά μας εξασκήθηκαν στα μαθηματικά! Τα υλικά μας; Στεφάνια γυμναστικής, μερικά μπαλάκια και το σύμβολο + και =. Στη συνέχεια εξασκηθήκαμε και στην έννοια του συμβόλου μεγαλύτερο και μικρότερο ><. Η ώρα μας πέρασε ευχάριστα και μάθαμε διασκεδάζοντας.

Η δραστηριότητα που ολοκλήρωσε τη θεματική μας ήταν ένα πείραμα για τα μικρόβια. Ρίξαμε σε ένα μπολ νερό και λίγη κανέλα. Στη συνέχεια βάλαμε απορρυπαντικό στο δάχτυλό μας και το ακουμπήσαμε στο μίγμα μας. Στα σημεία εκείνα παρατηρήσαμε ότι η κανέλα απομακρυνόταν. Έτσι καταλάβαμε ότι και τα χέρια μας όταν τα πλένουμε καλά με νερό και σαπούνι απομακρύνονται τα μικρόβια.

Άλλη μία διασκεδαστική κι εκπαιδευτική εβδομάδα ολοκληρώθηκε. Ανυπομονούμε για την επόμενη. Καλό Σαββατοκύριακο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.