Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Το ΚΔΑΠ Kinesis βουτά στους ωκεανούς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την εβδομάδα αυτή το ΚΔΑΠ Kinesis ταξίδεψε στους ωκεανούς.Μιλήσαμε, συζητήσαμε και διαβάσαμε γι’ αυτό.

Για αρχή, την ώρα των εικαστικών αναφέραμε τους ωκεανούς που γνωρίζουμε και ποια θαλάσσια είδη ζουν εκεί. Έπειτα, πιάσαμε τα πινέλα μας και φτιάξαμε τη βάση της κατασκευής μας, τη θάλασσα. Σχεδιάσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε καρχαρίες από εφημερίδα αλλά και μια βαρκούλα. Κολυμπήσαμε σε βαθιά νερά και ολοκληρώσαμε τη δημιουργία μας.

Σε θάλασσες και ωκεανούς τι άλλο βρίσκει κανείς; Κοχύλια. Γι’ αυτό κι εμείς στην πηλοκατασκευή, αφού επεξεργαστήκαμε τον πηλό και τον φτιάξαμε σε στρόγγυλο σχήμα, αποτυπώσαμε σε αυτόν το κοχύλι που μας άρεσε. Έπειτα δώσαμε χρώμα στην κατασκευή μας και το καλοκαιρινό διακοσμητικό μας είναι έτοιμο.

Στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα της κηπουρικής οι μικροί μας φίλοι έμαθαν χρήσιμα πράγματα για το καρότο. Οι μικροί μας κηπουροί παρακολούθησαν ένα βίντεο σχετικά και τις ιδιότητες του καρότου και στη συνέχεια φυτέψαμε τα δικά μας καρότα.

Σε συνεχεία του θέματος μας, την ώρα της ζωγραφικής ζωγραφίσαμε ένα καβουράκι. Έτσι λοιπόν οι μικροί μας καλλιτέχνες σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν και να χρωματίζουν προσεκτικά. Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας μας, ξεπρόβαλαν χαριτωμένα καβουράκια να μας χαιρετάνε με τις δαγκάνες τους.

Έφτασε η ώρα για "Το φτιάχνω το παιχνίδι μου". Αυτήν τη φορά, φτιάξαμε ένα παιχνίδι μνήμης με τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά αρχικά έκοψαν τις κάρτες και έπειτα ζωγράφισαν πάνω διάφορα ζευγάρια σχημάτων. Σύντομα το παιχνίδι μας ήταν έτοιμο και τα παιδιά μας έτοιμα να εξασκήσουν την μνήμη τους.

Η ώρα που όλα τα παιδιά περιμένουν με αγωνία δεν είναι άλλη από την ώρα της μαγειρικής! Οι μικροί μας σεφ έφτιαξαν κολοκυθοκεφτέδες φούρνου. Αφού πρώτα έτριψαν τα κολοκύθια, έπειτα ρίξανε όλα τα υλικά στερεά και υγρά και ζύμωσαν το μείγμα. Τέλος, έπλασαν τους κολοκυθοκεφτέδες δίνοντάς τους στρόγγυλο σχήμα και τα φούρνισαν. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τόσο εμάς όσο και τα παιδιά ενώ παράλληλα είναι υγιεινοί.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.