Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Άλλη αίσθηση του Σαββατόβραδου στο νομό Κιλκίς για όσους κάνουν τον κόπο να ανακαλύπτουν τις ομορφιές του, στα ξεχασμένα χωριά μας

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ο λόγος και η αναφορά δεν γίνεται τυχαία.
Σάββατο και το απόβραδο έχει κάτι διαφορετικό στην ατμόσφαιρα έτσι όπως ο καιρός παίζει περίεργα τα παιχνίδια του.

Όπως ταξιδεύω στον άδειο δρόμο, οι σκιές των δέντρων πλαισιώνουν τη διαδρομή με προορισμό το μαγευτικό χωριό Κάτω Θεοδωράκι του νομού Κιλκίς και κάπου - κάπου μεσα στην νύχτα τα στολίδια του τόπου μας, είναι τα ξωκλήσια που φέγγουν σαν λαμπάδες συμβολικές στις σκόρπιες σκέψεις ενός μοναδικού Σαββατόβραδου που έχει όλα τα στοιχεία αν πραγματικά αφεθείς ελεύθερα στις προτάσεις του.

Μια φρεσκοβαμένη παλιά γέφυρα σε βοηθάει να περάσεις απέναντι.

Να βρεθείς μέσα σε παλιά Ελληνική ταινία να νιώσεις την απίστευτη ομορφιά του τόπου σου από την πρώτη στιγμή που οι φιλόξενοι κάτοικοι σε καλωσορίζουν στο χωριό κάτω Θεοδωράκι.

Σπίτια στολισμένα με τον κισσό το γιασεμί την κληματαριά, τα φώτα μιας υπέροχης νύχτας στην σκιά ενός καμπαναριού που σώζει με την παρουσία του αυτό το χωριό και μια Πατρίδα με την Ιστορία της.

Στην όμορφη πλατεία η Γαλανόλευκη επιβλητική, και πολύ ψηλά εκεί που είναι η θέση της.

Αποκορύφωμα οι πενιές που έρχονται από την παρέα.

Οι "βεργούλες" το ζεϊμπέκικο που ψιθυρίζουν διώχνοντας κάθε καΐμό στον χτύπο που κάνουν τα ποτήρια με την τέλεια γεύση της ρετσίνας και του τσίπουρου, της ψητής μελιτζάνας και όλα τα εκείνα τα μερακλίδικα ψητά στα κάρβουνα.

Όλα ο τόπος μας που πρέπει να ανακαλύψουμε και να τον σώσουμε.

Για μία ακόμη φορά πρέπει να βρούμε τον τρόπο.

Ας ξεκινήσουμε από τα χωριά μας.

Σίγουρα με την Αγάπη και το φιλότιμο θα είμαστε πάλι νικητές.

Για όσους θέλουν να περάσουν ένα τέλειο Σαββατόβραδο καλοκαιριού μπορούν να το ανακαλύψουν στην όμορφη μικρή πλατεία στο κάτω Θεοδωράκι και να γνωρίσουν από κοντά την φιλοξενία του Κώστα Πατράλη και όλων των κατοίκων.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.