Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 21/6/2022, 11:00 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη χθες (20 Ιουνίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή του σπιτιού του 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 150 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (20 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από υπεραστικό λεωφορείο, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 33,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου για ένοπλη ληστεία

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί ένα άτομο για ένοπλη ληστεία, που έγινε πριν από έναν χρόνο σε κατάστημα στην Χαλκιδική.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό άνδρα σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου 2021 μαζί με 3 άγνωστους συνεργούς του, πήγαν σε κατάστημα σε παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής και ακινητοποίησαν τον φύλακα του καταστήματος πυροβολώντας στον αέρα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας σωματική βία τον έδεσαν με σχοινί και τον μετέφεραν στην παραλία, αφαιρώντας από το κατάστημα αλκοολούχα ποτά, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Στον χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας κάλυκας φυσιγγίου πιστολιού των 9 χιλιοστών. Επίσης κατασχέθηκε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Συνελήφθησαν (3) άτομα στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προιόντων

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προιόντων, χθες (20-06-2022), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα και απείθεια.

Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες, οι οποίοι, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και πουλούσαν πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, κατευθύνοντας τους υποψήφιους αγοραστές σε συγκεκριμένο σημείο πώλησης, όπου δύο εκ των δραστών τους προμήθευαν με αδασμολόγητα τσιγάρα, όσο τρίτος εξ’ αυτών επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να αποφύγουν πιθανή αστυνομική επιχειρησιακή δράση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά πέντε (5) άτομα (4 ημεδαπούς - 1 αλλοδαπό), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 44ημεδαπού, από την κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν έντεκα (11) μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η διοχέτευσή τους σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση περιπτώσεων ρευματοκλοπής

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος εννέα ατόμων, διότι έπειτα από έλεγχο που διενήργησε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητές παροχής ρεύματος ισάριθμων ακινήτων της περιοχής, με συμβεβλημένους καταναλωτές τους ίδιους, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής συνολικής χρηματικής αξίας (24.839,27) ευρώ, που έλαβαν χώρα από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2021.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.