Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Επαίτες επιδοτούμενοι

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε.
Η εξαγορασμένη ερήμωση, ξεκίνησε με τις
• αγροτικές επιδοτήσεις. Το επιδοτούμενο τουμπεκί.. ξεκίνησε όταν άρχισαν να κουνάνε μπροστά από τη μύτη μας σαν δόλωμα το εύκολο χρήμα. Έτσι, ξεχερσώθηκαν τα χωράφια και η χώρα που κάλυπτε, με δική της παραγωγή, πάνω από το 90% της εγχώριας κατανάλωσης, κι έκανε εξαγωγή λαδιού, κρασιού, καπνού και ζάχαρης, τώρα κάνει εισαγωγή μέχρι και τα κρεμμύδια.
 
• Οι επιδοτήσεις για το σπάσιμο των καϊκιών έκαναν χιλιάδες καικια κομμάτια και θρύψαλα, πέταξαν χιλιάδες καπεταναίους κι ακόμα περισσότερα πληρώματα ,στην απόγνωση της ανεργίας αφήνοντας τη χώρα που περιβάλλεται από τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο, δίχως αλιεύματα. Γιατί το θαψιμο της πρωτογενούς παραγωγής, βαθαίνει την υποτέλεια.

• Τα επιδόματα πολυτέκνων έδωσαν την ψευδαίσθηση, πως οι λήσταρχοι που κυβερνούν διαχρονικά, ήθελαν αυτή η χώρα να γεμίσει παιδιά. Είναι τα ίδια παιδιά, που μεγαλώνοντας, δεν έβρισκαν δουλειά κι έπρεπε ή να γλείψουν τον κομματάρχη ή να πάρουν το πτυχίο που τους έδωσε ο βαριά φορολογούμενος λαός στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να πάρουν των ομματιων τους.

• Το επίδομα μεταφοράς μαθητή, ήταν η πληρωμένη συναίνεση στη μαζική συγχώνευση των σχολείων. Όταν πάνω από 1500 σχολεία έβαλαν λουκέτο, μέσα σ’ ένα χρόνο, το επίδομα του περιπλανώμενου μαθητή εξαργύρωσε τις αντιδράσεις των γονιών και του εκπαιδευτικού κόσμου για την ταλαιπωρία μικρών παιδιών και την αδιοριστία.
 
• Τα επιδόματα των προσφύγων.. μέσα από τους μπεζαχτάδες της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας, ήθελαν μια χώρα στρατοπέδων συγκέντρωσης, και μια μεγάλη αποθήκη κυνηγημένων ανθρώπων, απ’ τους δικούς τους βρώμικους πολέμους, λειτούργησαν επίσης και σαν εργαλείο υβριδικού πολέμου που με διασπορά παραπληροφόρησης παρουσίαζε την Ελλάδα σαν τον παράδεισο των επιδομάτων. Κι έτσι, λειτούργησε σαν πόλος έλξης όχι μόνο για πραγματικούς πρόσφυγες αλλά και για κάθε είδους παράνομους μετανάστες που στην Ελλάδα ονειρεύονται ότι θα βρουν το δικό τους παράδεισο και που... ένα σημαντικό ποσοστό απ' αυτούς κατέληξε να ενισχύει την δική μας εγχώρια παραβατικότητα.

• Κι αφού έτσι, επιδοτούμενα και μελετημένα.. δρομολογήθηκε η νοοτροπία του ζήτουλα, και η συναίνεση στην ερήμωση, τα ανδρείκελα που κυβερνούν κι έχουν εξασφαλίσει στους απογόνους τους - μέχρι δέκατης γενεάς - αμύθητο πλούτο, με ψίχουλα εξαγοράζουν τη σιωπή των αμνών. FUEL PASS και POWER PASS, είναι κάτι σαν το πενηντάρικο που έβαζαν οι κομματάρχες στο φάκελο με το ψηφοδέλτιο.

Κι έτσι,ενας λαός, που έπρεπε να αναλογιστεί το μπόι του στην Ιστορία και το χρέος του στα παιδιά του, κατέληξε να στέκεται στη γωνιά με απλωμένο το χέρι, σαν ζητιάνος...

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.