Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 9/6/2022, 11:00 μ.μ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη χθες (8 Ιουνίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε συνολικά 21 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου σε χώρο της αυλής. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης, κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 64 γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας που εντοπίστηκαν σε χώρο της οικίας του.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/725978648527688

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία και κλοπές από οικίες στις Σέρρες

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνεργασία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 4 ημεδαπών ανδρών, για σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπών και ληστείας.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν προχθές (7 Ιουνίου 2022) το πρωί, σε περιοχή των Σερρών οι προαναφερόμενοι, που όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021, συνέστησαν συμμορία και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διέπρατταν κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου, ενεργώντας από κοινού, με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπού άνδρα, αφαίρεσαν μέσα από την οικία του ένα όχημα, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 σε περιοχές των Σερρών, ενέχονται σε:1 απόπειρα ληστείας, όπου με σωματική βία και απειλή με ρόπαλο σε βάρος ημεδαπού, προσπάθησαν να εισέλθουν στην οικία του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν,

2 κλοπές από οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ,

1 κλοπή οχήματος αξίας 6.000 ευρώ από οικία,

2 απόπειρες κλοπής οχημάτων και

1 απόπειρα κλοπής από οικία.

Τα προαναφερόμενα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, μία βαριοπούλα και ένα κόφτης μετάλλων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, πρωινές ώρες χθες (08-06-2022) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Ειδικότερα :Ελέγχθηκαν (87) άτομα και (4) οχήματα

Προσήχθησαν (36) άτομα και

Συνελήφθησαν (8) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, απογευματινές ώρες χθες (08-06-2022), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προχώρησαν σε έλεγχο.

Διαπιστώθηκε η μεταφορά ατόμων τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ ο 20χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη μετά από πεζή καταδίωξη.

Από τον έλεγχο προέκυψε επίσης ότι, στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.