Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 30/6/2022, 11:41μ.μ.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπραξαν (26) διαρρήξεις οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας

Στην εξάρθρωση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διαρρήξεις οικιών καθώς και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας 33, 31, 30 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Συμμορία, Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών τελεσθείσες και σε απόπειρα, Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον από 25 Φεβρουαρίου 2022, ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα προκειμένου, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, να προβαίνουν στην τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Για την πραγμάτωση του σκοπού τους και τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ως κύριο μέσο προσέγγισης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου με το οποίο εφορμούσαν μεταμεσονύκτιες ώρες, επέλεγαν κυρίως μονοκατοικίες στις αυλές των οποίων υπήρχαν σταθμευμένα τα οχήματα των ιδιοκτητών, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες των οικιών και παρά την νυκτερινή κατάκλιση των παθόντων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούσαν από τους χώρους χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τα κλειδιά των σταθμευμένων οχημάτων.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Ωραιοκάστρου, Θέρμης και Θερμαϊκού του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας διέπραξαν είκοσι τέσσερις (24) διαρρήξεις οικιών κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν εννέα (9) οχήματα των παθόντων (εκ των οποίων τα οκτώ ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες) και δύο (2) απόπειρες κλοπής οχημάτων με την λεία τους να ανέρχεται στο ποσό των (68.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τα κλεμμένα οχήματα τα μετέφεραν οι δράστες σε δημόσιους χώρους στάθμευσης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και μετά την παρέλευση ολίγων ημερών, τα παρέδιδαν έναντι αντιτίμου σε τρεις (3) αλλοδαπούς συνεργούς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για την παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (29 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο καταστήματος και στην οικία του, διαπιστώθηκε να κατέχει συνολικά 1.240 πακέτα τσιγάρων και 10 συσκευασίες με καπνό βάρους 500 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι κα δασμοί. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο τελωνείο.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών ανδρών και ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2021, συνεργός τους με το πρόσχημα αγοράς οχήματος που διέθετε προς πώληση ημεδαπή γυναίκα μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασε τηλεφωνικά τα τραπεζικά της στοιχεία και αφαίρεσε από το λογαριασμό της παθούσας το χρηματικό ποσό των 12.200 ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς των παραπάνω 5 ατόμων.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (29 Ιουνίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου στο όχημα που οδηγούσε άγνωστος συνεργός της, ανέπτυξαν ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγουν και στη συνέχεια ακινητοποίησαν το όχημά τους και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίσθηκε η παραπάνω γυναίκα και 5 αλλοδαποί άνδρες που μετέφεραν στο όχημα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών και ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2021, συνεργός τους τηλεφώνησε σε ημεδαπό άνδρα με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων και αφού απέσπασε τα τραπεζικά του στοιχεία, αφαίρεσε από το λογαριασμό του ημεδαπού το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς των παραπάνω 4 ατόμων.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιανουάριο του 2022 σε περιοχή της Πέλλας, παραβίασε επιχείρηση ημεδαπού και αφαίρεσε εργαλεία συνολικής αξίας 3.300 ευρώ.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (28 Ιουνίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 264 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι κα δασμοί.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης με λεία άνω των 75.000 ευρώ

Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος 61χρονης ημεδαπής και στην ταυτοποίηση πέντε (5) δραστών, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις απατών σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 25 έως 53 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε πληροφορικό σύστημα ή δεδομένα κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού καλούσαν τα θύματά τους από αλλοδαπές τηλεφωνικές συνδέσεις και με την πρόφαση ότι προβαίνουν σε ενέργειες για την προστασία των λογαριασμών τους από παραβιάσεις και κυκλώματα απάτης, τους έπειθαν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές και στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου.

Στη συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων προέβαιναν στην αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς έτερων θυμάτων τα οποία είχαν επίσης εξαπατήσει.

Τα εν λόγω άτομα στα οποία είχαν αποστείλει τα εμβάσματα, πείθονταν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους τα συγκεκριμένα ποσά και να τα αποστείλουν έπειτα μέσω εταιρειών αποστολής χρημάτων σε διάφορες χώρες σε μικρότερα εμβάσματα τα οποία παραλάμβαναν δια ζώσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσαν από τον τραπεζικό λογαριασμό 61χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 76.500 ευρώ, πραγματοποιώντας επτά (7) εμβάσματα σε τρεις άλλες γυναίκες, οι δύο εκ των οποίων με τη σειρά τους μετέφεραν τμηματικά το ως άνω ποσό σε παραλήπτες στην Ελλάδα, στο Κόσσοβο, την Αλβανία και την Κολομβία.

Η δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.