Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 25/6/2022, 5:38 μ.μ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (24 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του:

9 κιλά και 203 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και 37,1 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,

1 κιλό και 193,6 γραμμάρια χασισέλαιο,

69 αποψιλωμένα ριζικά συστήματα δενδρυλλίων κάνναβης,
εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (μετασχηματιστές, λάμπες κ.α.),

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
το χρηματικό ποσό των 3.410 ευρώ και
ενα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών με γεμιστήρα.
 
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη μία γυναίκα στις Σέρρες για διακίνηση ναρκωτικών

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη προχθές (23 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι στην πόλη των Σερρών, μία ημεδαπή γυναίκα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη γυναίκα να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας της και στην κατοχή της βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν 8 μικροδέματα με ηρωίνη, έτοιμα για διακίνηση, συνολικού βάρους 9,05 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 10,4 γραμμαρίων, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 1.630 ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα την ίδια μέρα προμήθευσε με μικροποσότητα ηρωίνης ημεδαπό άνδρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Το όχημα που χρησιμοποιούσε η συλληφθείσα κατασχέθηκε, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή της.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24 Ιουνίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, αλλοδαπή γυναίκα, καθώς όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσε σε οικόπεδο δίπλα από την οικία της, συνολικά 9 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (24 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 506 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα σε περιοχή του Κιλκίς, διέρρηξε σταθμευμένο όχημα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, διάφορα αντικείμενα αξίας 500 ευρώ και 2 τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησε 2 αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ ύψους 950 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς μετά από καταγγελία ημεδαπού, του τηλεφώνησε προσποιούμενος τον έμπορο φρούτων, κατάφερε να τον πείσει να του αποστείλει ποσότητες φρούτων αξίας 6.554 ευρώ, χωρίς ποτέ να παραλάβει το ανάλογο αντίτιμο.

Εξιχνιάσεις απάτης 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα και 2 αλλοδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από τηνέρευνα, τον περασμένο Ιανουάριο, άγνωστη συνεργός τους προσέγγισεημεδαπό άνδρα μέσω διαδικτύου, προσποιούμενη ότι είναι στρατιωτικός των Η.Π.Α. που υπηρετεί στην Συρία και με τη μέθοδο της ρομαντικής απάτης («romance scam») τον έπεισε να καταβάλλει τμηματικά σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.461 ευρώ, το οποίο παρέλαβαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Δεκέμβριο του2021 μαζί με άγνωστους συνεργούς του, εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην πόλητων Σερρών και κατάφεραν να τις αποσπάσουν 7.000 ευρώ, με το πρόσχηματραυματισμού συγγενικού της προσώπου και δήθεν άμεσης χειρουργικήςεπέμβασης.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθες (23 Ιουνίου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς σε όχημα που οδηγούσε διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 4 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 2 ανήλικοι, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Καίριο πλήγμα σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης εταιρειών – επιχειρήσεων αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνάει τα 2.500.000 ευρώ

Οι διευθύνοντες την οργάνωση είτε ιδρύοντας εταιρείες – μορφώματα, είτε χρησιμοποιώντας υφιστάμενες εταιρείες έπειθαν έτερες επιχειρήσεις να έρθουν σε συναλλαγή μαζί τους και αποσπούσαν από αυτές προϊόντα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε ελκυστικές - χαμηλότερες τιμές σε τρίτους

Η πολύμηνη, μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων οδήγησε στην επίτευξη καίριου πλήγματος σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενεργώντας ως επί το πλείστον στο πλαίσιο της οργάνωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτοβούλως ή με διαφορετική σύνθεση, ενέχονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης εταιρειών – επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία είκοσι εννέα (29) μελών του κυκλώματος (ημεδαποί ηλικίας 29 έως 65 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, απάτη σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, κατ΄επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση (3 ηγετικά στελέχη), ίδρυσαν συνολικά εννέα (9) εταιρείες – μορφώματα (Μονοπρόσωπες Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες – Μ.Ι.Κ.Ε.) σε ονόματα μελών της ή χρησιμοποίησαν τέσσερις (4) προϋπάρχουσες εταιρείες και ενοικίαζαν αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία προκειμένου να προσδίδουν κύρος και να δημιουργείται η εικόνα υγιών εταιρειών.

Στη συνέχεια, παρουσιάζονταν ψευδώς ως φερέγγυες στις οικονομικές τους συναλλαγές από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με άριστη γνώση της επικρατούσας κατάστασης στην αγορά και το χώρο του εμπορίου και με τον τρόπο αυτό δημιουργούσαν την πλασματική αίσθηση ύπαρξης ασφαλών συνθηκών και συναλλακτικών όρων και έπειθαν τις παθούσες επιχειρήσεις να έρθουν σε συναλλαγή μαζί τους.

Έπειτα, είτε με τη χρήση μεταχρονολογημένων επιταγών, που κατά την ημέρα πληρωμής τους αποδείχθηκαν ακάλυπτες, είτε με την κατάρτιση και χρήση πλαστών τραπεζικών αποδεικτικών κατάθεσης χρηματικών εμβασμάτων, είτε με τη διαβεβαίωση πληρωμής της αξίας των εμπορευμάτων που απέσπασαν σε επόμενες παραγγελίες – παραλαβές εμπορευμάτων που θα ακολουθούσαν, αποσπούσαν από έτερες επιχειρήσεις τα προϊόντα τους, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε ελκυστικές - χαμηλότερες τιμές σε τρίτους, με σκοπό να αποκομίσουν άμεσα παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όταν αποκαλύπτονταν η παράνομη δραστηριότητά τους, την περίοδο εμφάνισης των επιταγών προς πληρωμή, όπου αποδεικνυόταν ότι αυτές ήταν ακάλυπτες, οι δράστες εγκατέλειπαν τους χώρους - γραφεία που είχαν ενοικιάσει για την λειτουργία τους. Με την παραλαβή των εμπορευμάτων προερχόμενες από τις παθούσες εταιρείες, αυτά μεταφέρονταν σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους ή προς πώληση σε τρίτους αγοραστές, με τη χρήση παραστατικών - δελτίων αποστολής άλλων εταιρειών Μ.Ι.Κ.Ε. που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός των εμπορευμάτων που είχαν αποσπάσει.

Με την παραπάνω μεθοδολογία, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2018 έως και τουλάχιστον τον Νοέμβριο του έτους 2021 , η εγκληματική οργάνωση απέσπασε εμπορικά προϊόντα (κυρίως τρόφιμα και ποτά) από (33) επιχειρήσεις και χρηματικό ποσό από (1) ακόμα επιχείρηση, με το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που έχει αποκομίσει να ανέρχεται στο ποσό των (2.653.163,42) ευρώ, προκαλώντας τους ισόποση οικονομική ζημία. Επιπλέον, σε δύο από τις παραπάνω παθούσες εταιρείες έγινε απόπειρα πρόκλησης συνολικής οικονομικής ζημίας ύψους (58.760) ευρώ.

Κατά το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες συνολικά σε (3) αποθήκες, (4) γραφεία εταιρειών, (3) αυτοκίνητα, (5) οικίες, (18) καταστήματα σούπερ μάρκετ, καθώς και σωματικές έρευνες εμπλεκομένων ατόμων, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :(62) τόνοι και (575) κιλά πατατόσπορου, (24.504) συσκευασίες προϊόντος οξοποιίας,
(3.043) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών καθώς και μικρές ποσότητες πρώτης ύλης παρασκευής παγωτού, προϊόντα τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους.

Επιπλεόν, κατασχέθηκαν:

(10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
(12) σκληροί δίσκοι Η/Υ,
(16) κινητά τηλέφωνα,
(1) τάμπλετ,
έτερα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, πλήθος σχετικών εγγράφων (τιμολόγια, δελτία αποστολής, επιταγές, επαγγελματικές κάρτες, κ.λπ.), καθώς και σφραγίδες διαφόρων εταιρειών.

Σημειώνεται ότι τρεις (3) εκ των μελών του κυκλώματος έχουν συλληφθεί στο παρελθόν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συλλήψεις ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της ανωτέρω Διεύθυνσης, συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 28 ετών για δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα :

Πρώτες πρωινές ώρες χθες (24-06-2022) στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος των Νέων Βρασνών, όπου ο 25χρονος οδηγός προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη έπειτα από πεζή καταδίωξη. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Βραδινές ώρες προχθες (23-06-2022) στην Εγνατία Οδό ύψος κόμβου Κερδυλλίων, έπειτα από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος, βρέθηκαν στο εσωτερικό του, τρεις (3) αλλοδαποί (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας αντίστοιχα.

Συνελήφθη 27χρονος στο πλαίσιο στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης για τη διακρίβωση παραβάσεων σε χώρους διάθεσης – ανακύκλωσης μετάλλων

Πρωινές ώρες προχθες (23-06-2022) σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Δήμου Δέλτα πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης, στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε χώρους διάθεσης – ανακύκλωσης μετάλλων.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός – προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών –επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην Ποινική προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι σε αύλειο χώρο ατομικής επιχείρησης - διαλυτηρίου Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, Ανακύκλωσης και προσωρινής αποθήκευσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων, υπήρχαν ποσότητες μηχανέλαιων αναμιγμένα με τα χώματα του εδάφους, διαπιστώθηκε να υπάρχουν διάσπαρτα μηχανικά μέρη οχημάτων, λάστιχα, ζάντες, παλιά αυτοκίνητα, ύπαρξη κηλίδων μηχανέλαιων και γενικότερα επικρατούσε μια αταξία όσον αφορά την τοποθέτηση των ανακυκλώσιμων υλικών, κατά παράβαση των υφιστάμενων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, με συνέπεια την πρόκληση ρύπανσης του εδάφους και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μέτρα για την προστασία πολιτών από την ηχορύπανση και κατ’ επέκταση τη διατάραξη κοινής ησυχίας

Η αυξημένη πληθυσμιακή συγκέντρωση στις πόλεις και η άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων, έχει αναπόφευκτα υποβαθμίσει, ποικιλοτρόπως, το αστικό περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, εισάγοντας ως σοβαρή ενόχληση, τον θόρυβο.

Με στόχο, λοιπόν, τη μείωση της στάθμης θορύβων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης ενεργεί ηχομετρήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι είναι συστηματικοί, διενεργούνται καθ΄όλο το 24ωρο και σε εβδομαδιαία βάση.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, βραδινές ώρες χθες (24-06-2022) έως και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-06-2022), συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν, σε ισάριθμα καταστήματα, μηχανήματα παραγωγής ήχου, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η Δημόσια υγεία των πελατών και να διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (16) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαέξι (16) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνομίας, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.

(2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

(1) άτομο για έκθεση, καθώς σύμφωνα με σχετική καταγγελία, ως οδηγός λεωφορείου και κινούμενος σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, εξανάγκασε σε αποβίβαση ανήλικο ημεδαπό (11 ετών), επειδή δεν είχε την απαραίτητη μάσκα ώστε να κινηθεί με μέσο μαζικής μεταφοράς.

(3) άτομα διότι κατείχαν και χρησιμοποιούσαν έγγραφα άλλου προσώπου προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και

(7) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα των ωρών 22:00-06:00 της 24/25-06-2022, στην περιοχή του Ευόσμου

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με γνώμονα την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής κατάστασης στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην της αμιγούς εφαρμογής των διατάξεων του ΚΟΚ, επικεντρώθηκε σε ποιοτικούς και ουσιαστικούς ελέγχους με στόχο τη μείωση των θορύβων και ρύπων, αλλά και τη βελτίωση του επιπέδου ποιότητας ζωής.

Προς τον σκοπό αυτό , κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 22:00 της Παρασκευής 24-06-2022 έως και ώρα 06:00 του Σαββάτου 25-06-2022, στην περιοχή του Ευόσμου, με έμφαση περιμετρικά της πλατείας, έλαβε χώρα επιχειρησιακή δράση από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Αστυνομικών Ελέγχων, οι οποίοι με υπευθυνότητα και συναίσθηση καθήκοντος, επιλήφθηκαν σε θέματα τροχονομικής φύσης, εστιάζοντας σε επικίνδυνες παραβάσεις, στην πρόκληση θορύβων, αλλά και στην οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δεκατέσσερα (14) οχήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις ως ακολούθως:

(2) για χρήση σκουρόχρωμων μεμβρανών
(9) για θορύβους εξατμίσεων και
(4) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν εννέα (9) διοικητικά πρόστιμα που αφορούν σε διάφορες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Επισημαίνεται ότι, δώδεκα (12) εκ των οχημάτων και συγκεκριμένα εννέα (9) ΙΧΕ και τρία (3) δίκυκλα, ακινητοποιήθηκαν.

Διευκρινίζεται ότι , για τη διαπίστωση και κατά συνέπεια τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν σε θορύβους, χρησιμοποιήθηκε ειδική συσκευή ηχομέτρησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.