Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Γκουντενούδης: Κύριε Σιωνίδη, δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Διαβάζοντας κανείς την δήλωση του νυν Δημάρχου Παιονίας κ. Σιωνίδη, την οποία τόσο βιαστικά εξέδωσε αμέσως μετά την ομόφωνη και πανηγυρική αθώωση μου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς, καταλαβαίνει το ύφος και το ήθος του.

Προφανώς ο κ. Σιωνίδης και η ομάδα του δεν επέδειξαν καμία διακριτικότητα όλο αυτό το διάστημα πριν συζητηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, τουναντίον μάλιστα υπήρξαν οι επισπεύδοντες της θέσης μου σε αργία από τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου, για ευνόητες μικροπολιτικές επιδιώξεις. Θεώρησαν μάλλον ότι έτσι θα μας «τελειώσουν»…

Για να βάλω όμως τα πράγματα στη σωστή τους θέση, θα υπενθυμίσω στον κ. Σιωνίδη ότι την περίοδο που εκείνος ήταν κατηγορούμενος και είχε παραπεμφθεί στην ποινική δικαιοσύνη με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη και μάλιστα του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (στέρηση εξόδου από την χώρα και παρουσίαση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα), εμείς ως διοίκηση του δήμου είχαμε επιδείξει σύνεση και ψυχραιμία.

Δεν είχαμε ασχοληθεί καθόλου με την ποινική του δίωξη και δεν είχαμε αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τον δικαστικό του αγώνα. Αν και μας είχαν ενοχλήσει και δεν κάναμε περαιτέρω ενέργειες, όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις και φυσικά δεν είχαμε αποστείλει καν τον φάκελο του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να του επιβληθεί η αργία από τα καθήκοντα του, κάτι που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει.

Εδώ όμως έγκειται η διαφορά ηθικής και πολιτικής τάξεως. Αρχή μου είναι η μη ποινικοποίηση της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Ποτέ δεν κυνηγούσα τους πολιτικούς μου αντιπάλους, ποτέ δεν έσυρα κανέναν στα δικαστήρια και ποτέ δεν πανηγύρισα για τις δικαστικές διαμάχες των άλλων. Πάντοτε θεωρούσα ότι τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, τα πολιτικά και τα διοικητικά, λύνονται εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς ο κ. Σιωνίδης για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την μικροψυχία του και την πολιτική του εκδικητικότητα. Το «γαρ πολύ της θλίψεως» προφανώς οδηγεί τις λανθασμένες και αποτυχημένες παλαιοκομματικές πρακτικές του και θολώνει την σκέψη του. Η επερχόμενη αλλαγή διοίκησης στο δήμο τις επόμενες εκλογές, τους έχει φέρει σε πλήρη αμηχανία.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σιωνίδης και αυτοί που τον συμβουλεύουν δεν γνωρίζουν καν τη νομοθεσία και τις διαδικασίες που διέπουν την αυτοδιοίκηση. Από την στιγμή που η ποινική δικαιοσύνη με απάλλαξε από τις όποιες δήθεν κατηγορίες, η δικαστική απόφαση πηγαίνει στο ΣτΕ για να γίνει και η αναίρεση της διοικητικής ποινής, η οποία είχε επιβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική μας παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά, και τις απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα του τόπου που έχουν ανακύψει από την αποτυχημένη και ανεπαρκή διοίκηση Σιωνίδη, θα τις δώσουμε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διότι κ. Σιωνίδη, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κι εσείς αποδείξατε δυστυχώς ακόμη μια φορά ποιος είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.