Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Ν. Μεσσήνης οι «Τρωάδες» του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Σε μια αξέχαστη εμπειρία ζωής εξελίσσεται για τους μαθητές της θεατρικής ομάδας του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς η συμμετοχή τους στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Έπειτα από τις παραστάσεις που έδωσαν στις 15-16 και 17 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, συγκλονίζοντας το κοινό της πόλης, οι νεαροί μαθητές με τη συνοδεία εκπαιδευτικών και της υπεύθυνης καθηγήτριας Ελένης Λιαρετίδου βρίσκονται σήμερα στη Μεσσήνη της Π.Ε. Μεσσηνίας στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. 

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη διοργάνωση του Δήμου Μεσσήνης, εμπνευσμένη από την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, που πραγματοποιείται φέτος από 3 έως 11 Μαΐου με τη συμμετοχή 7 Σχολείων από Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία. 

Οι Κιλκισιώτες μαθητές ξεκίνησαν την κάθοδό τους στην Πελοπόννησο τη Δευτέρα 2 Μαΐου και την επίσημη εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 9.30 το πρωί στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. 

Στο πλαίσιο της εκδρομής και με σκοπό την ουσιαστική – βιωματική επαφή τους με το αρχαίο δράμα και εν γένει με την πολιτιστική κληρονομιά, οι ενθουσιώδεις μαθητές από το Κιλκίς πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων και μια σειρά επισκέψεων σε χώρους με υψηλό αρχαιολογικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, όπως στον Αρχαιολογικό χώρο Επιδαύρου και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Ναυπλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.