Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Μια μέρα στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ
Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 πιστοί στην εικαστική γιορτή της πόλης, δεχόμαστε στην μοναδική Πινακοθήκη του νομού, την Πινακοθήκη της Τέχνης, μικρούς και μεγάλους για να τους ξεναγήσουμε, να ζωγραφίσουμε, να πούμε παραμύθια, να τραγουδήσουμε, να φιλέψουμε νοστιμιές.

Παράλληλα, αυτή τη χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της Τέχνης, αποφάσισε να τιμήσει τους ανθρώπους που οραματίσθηκαν, αγωνίσθηκαν και υλοποίησαν το όνειρο τους, δημιουργώντας την Πινακοθήκη της Τέχνης. Την Κική Παπαδοπούλου - Πάγκου και τον Θανάση Πάγκο, εξαίρετους γιατρούς και αφοσιωμένους στην Τέχνη για πάνω από 30 χρόνια.

Τα αποκαλυπτήρια ενός αναθηματικού χαρακτικού σε πέτρα με τα ονόματα των αείμνηστων εραστών της Τέχνης θα ακολουθήσει μια μικρή μουσική περιπλάνηση με τραγούδια που αγαπούσε η Κική. Τα τραγούδια θα αποδώσει η Μαρία Κιορπελίδου και θα τη συνοδεύσει στο πιάνο η Ρόζα Αβραμίδου.

Σας περιμένουμε λοιπόν, μικρούς και μεγάλους, από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, στο Μεταλλικό, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στη θεσμοθετημένη εκδήλωση της Τέχνης «Μια Μέρα στην Πινακοθήκη», που φέτος πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Για άλλη μια φορά πολιτισμός, φύση και άνθρωποι θα συνυπάρξουν και θα συνομιλήσουν τη αρχέγονη γλώσσα του ωραίου.

Σας περιμένουμε με εκπλήξεις, εκπαιδευτικές, εικαστικές, αφηγηματικές….και πολλά άλλα.

Την ίδια μέρα ένας τυχερός θα αποκτήσει έναν υπέροχο πίνακα που ζωγράφισε ο Νικόλας Μπλιάτκας και χάρισε για αυτό το σκοπό.

Πρόγραμμα δράσεων «Μια μέρα στην Πινακοθήκη»

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Η ξενάγηση θα γίνει από την υπεύθυνη της Πινακοθήκης, απόφοιτο σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Μαίρη Σαραντοπούλου. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

18:00– 18:30

19:00-19:30

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

«Η χαρά της ζωής»

Μια υπέροχη, χρωματιστή, γεμάτη φαντασία και ομορφιά εικαστική μπουγάδα σας περιμένει στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης. Τα έργα των εφήβων του τμήματος ζωγραφικής της Τέχνης θα απλωθούν για να τα απολαύσετε και να θαυμάσετε τους/ις εκκολαπτόμενους/ες ζωγράφους.

Η εκπαιδεύτριά τους, Ζωή Τζήμητρα, θα επιμεληθεί την έκθεση και θα είναι εκεί μαζί με τα παιδιά για να μας μιλήσουν για την όμορφη εμπειρία τους.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στη διάρκεια της μέρας οι μικροί/ές και μεγάλοι/ες μας φίλοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευσθούν από τα έργα της Πινακοθήκης και σε συνεργασία με εικαστικούς να συμμετάσχουν σε όμορφα και διαδραστικά εργαστήρια.

-Έτσι ο Χαρίτων Παπαδόπουλος εικαστικός, απόφοιτος της σχολής Καλών τεχνών και μέλος της Τέχνης θα δουλέψει με τα παιδιά ένα εργαστήρι με θέμα «Φανταστικά πορτραίτα». Τα παιδιά, με τη βοήθεια του σχεδίου, της ζωγραφικής και του κολάζ, θα δημιουργήσουν τα δικά τους ευφάνταστα πορτραίτα. Η Τέχνη θα έχει στη διάθεση των παιδιών τα απαραίτητα υλικά (περιοδικά, μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, ψαλίδια) και αυτά θα βάλουν τη διάθεση για δημιουργία !

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες

17:30 – 18:00

18.30 – 19:00

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

-Η Δάφνη Παπαδοπούλου, γενική γραμματέας της Τέχνης με τη συνεργασία και σύμπραξη της Μάρθας Αραβίδου, εκπαιδευτικού, συνεργάτη και μέλους της Τέχνης θα μας αφηγηθούν το αγαπημένο τους παραμύθι με τίτλο “Ο ραφτάκος των λέξεων”, του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Ένα παραμύθι που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για

την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Με τον μοναδικό τους τρόπο και την ευαισθησία τους η Δάφνη παρέα με τη Μάρθα, θα επικοινωνήσουν με τους μικρούς/ές μας φίλους την ομορφιά των λόγων που σκεπάζουν ένα παιδί σαν κουβέρτα για να το νανουρίσουν, να το εμψυχώσουν και να το προστατεύσουν .

Η διάρκεια της αφήγησης θα είναι περίπου 30 λεπτά, από τις 19.00-19.30

Για την Κική και το Θανάση της ΤΕΧΝΗΣ

Στις 7.30 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αναθηματικού χαρακτικού σε πέτρα προς τιμή της Κικής Παπαδοπούλου-Πάγκου και του Θανάση Πάγκου. Μαζί μας φίλοι και συνεργάτες τους, θα τιμήσουν τη μνήμη και την προσφορά τους. Η Μαρία Κιορπελίδου και η Ρόζα Αβραμίδου θα κλείσουν το αφιέρωμα με μια μικρή συναυλία με τραγούδια που αγαπούσε η Κική.

Δίνουμε ραντεβού στην Πινακοθήκη για μια μέρα αλλιώτικη, για την Κική και το Θανάση, μια μέρα στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ που τόσο αγάπησαν.

Η εκδήλωση επιχορηγείται από το Δήμο Κιλκίς.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.