Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Χαιρετισμός Γ. Φραγγίδη στο «1ο συνέδριο Ιατροδικαστικής-Ψυχιατροδικαστικής»

Στο «1ο συνέδριο Ιατροδικαστικής-Ψυχιατροδικαστικής» παρευρέθηκε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη και απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό κατά την έναρξη του συνεδρίου, την Παρασκευή 27 Μαΐου:


«Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για την πρόσκληση, καθώς και τις ευχές του για κάθε επιτυχία στο μεγάλου ενδιαφέροντος συνέδριό σας.

Ως υπεύθυνος του ΚΤΕ ΥΓΕΊΑΣ του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά τις εργασίες του 1ου συνεδρίου "Ιατροδικαστικής-Ψυχιατροδικαστικής" και συγχαίρω πραγματικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που συνεργάστηκαν για την ευόδωση αυτού του εγχειρήματος.

Τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, προβλημάτισαν έντονα τον κόσμο αλλά και την επιστημονική μας κοινότητα. Γίναμε μάρτυρες της βιαιότητας και του πιο αδίστακτου προσώπου της κοινωνίας, με αποκορύφωμα τα θλιβερά περιστατικά βρεφοκτονιών και γυναικοκτονιών, που συγκλόνισαν όλους τους συνανθρώπους μας.

Είναι αυτές πραγματικά οι στιγμές, που η πολιτεία οφείλει να θυμηθεί και πάλι το ρόλο της, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις της. Η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση και την υποστήριξη θυμάτων βίας είναι, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, εξαιρετικά δυσμενής, μιας και ακολουθούνται πρακτικές ξεκάθαρα αναχρονιστικές.

Χρειαζόμαστε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα, που να διδάσκει στα παιδιά μας τον σεβασμό και την ισότητα αλλά και ένα θεσμικό πλαίσιο που να προασπίζει τις ανάγκες και τα συμφέροντα του κάθε πολίτη.

Τομείς όπως τα Αυτοτελή Γραφεία Προστασίας Ανήλικων Θυμάτων (το λεγόμενο «Σπίτι του Παιδιού»), οι Ομάδες Προστασίας Ανηλίκων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι, υπολειτουργούν ή λειτουργούν υποστελεχωμένα.

Ένα θύμα κακοποίησης, παρενόχλησης, βιασμού, χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί από ώρες έως και ολόκληρες ημέρες, ώσπου να καταγραφεί η μαρτυρία του και να λάβει την απαιτούμενη ψυχιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Ξέρω καλά πως το κράτος υγείας και πρόνοιας λειτουργεί χάρη στην καθημερινή προσφορά επιστημόνων, όπως όλοι εσείς που βρίσκεστε εδώ σήμερα. Παρά τις πολλαπλές δυσκολίες και τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις της ερευνητικής δραστηριότητας είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό πως η ελληνική επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται ενεργά και να παράγει σημαντικό έργο.

Όμως, το μεράκι του επιστήμονα και η αγάπη για τη δουλειά του, συχνά, δεν αρκούν. Γιατί χρειάζεται δίπλα του ένα κράτος αρωγό στην καινοτομία, σε εγχειρήματα ψυχοεκπαίδευσης του πληθυσμού μας και στην αναδιοργάνωση των κρατικών μας δομών.

Εύχομαι οι εργασίες του σημερινού συνεδρίου να είναι μόνο η αρχή και να σημάνουν το ξεκίνημα για νέες κατακτήσεις της επιστήμης.

Καλή δύναμη σε όλους και καλή σας επιτυχία!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.