Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 25/5/2022, 9:29 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών 
Συνελήφθη χθες (24 Μαΐου 2022) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε θαμνώδη αγροτική περιοχή συνολικά 7 δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους έως 65 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 25,5 γραμμαρίων.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών 

Συνελήφθη χθες (24 Μαΐου 2022) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 3 αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, συνεργός του είχε προηγουμένως προμηθεύσει τους ανωτέρω αλλοδαπούς με πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Εξιχνίαση κλοπής 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (24 Μαΐου 2022) τα ξημερώματα διέρρηξε κατάστημα σε περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, προκαλώντας φθορές αξίας 300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της ιδιοκτήτριας του καταστήματος.

Αυτόφωρες συλλήψεις (20) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας καθώς και τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης προέβησαν στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι (20) ατόμων.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν :Επτά (7) άτομα για κλοπή , μεταξύ αυτών και 3 ημεδαποί οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κορδελιού να κινούνται με δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους είχαν αφαιρέσει άλλη μια μοτοσυκλέτα.

Εννέα (9) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

-24χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ο οποίος προ επικείμενου ελέγχου τράπηκε σε φυγή πλην όμως μετά από πεζή καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη καθώς κατείχε μικροδέμα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο. Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο 24χρονος είναι κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και δεν επέστρεψε από την τακτική άδεια που του χορηγήθηκε ως όφειλε.

-21χρονου ημεδαπού στην περιοχή της Χαλκηδόνας, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Πταισματοδίκη και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και βρέθηκαν μικροδέμα κάνναβης βάρους (15,7) γραμμαρίων, τρία μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (37,1) γραμμαρίων, (25) ναρκωτικά δισκία, (2) ζυγαριές ακριβείας καθώς και κόφτες και λοστοί.Ένα (1) άτομο για πλαστογραφία.

Σε συνέχεια Δελτίων Τύπου που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας την 21 και 22 Μαΐου 2022 και αφορούν τη σύλληψη 30χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές Γερμανίας και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αντίστοιχα αναφέρεται ότι ο 30χρονος συνελήφθη εκ νέου για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (24-05-2022) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων εντόπισαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα το οποίο περιείχε διαβατήριο των Γερμανικών Αρχών με στοιχεία αλλοδαπού ατόμου και φωτογραφία του ανωτέρω το οποίο ήταν εμφανώς πλαστό.Δύο (2) άτομα για εκκρεμεί διωκτικά έγγραφα

Ένα (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (100) πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης και εμπορίας ανθρώπων σε βάρος 35χρονης ημεδαπής

Οι συντονισμένες και άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη 41χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, εμπορίας ανθρώπων, βιασμού, βίας κατά δικαστικών υπαλλήλων, παράνομης οπλοχρησίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (24-05-2022) πραγματοποιήθηκε καταγγελία στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για αρπαγή και παράνομη κατακράτηση 35χρονης γυναίκας από άγνωστο άντρα.

Άμεσα, υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες, χθες εντοπίσθηκε στην περιοχή της Περαίας και απελευθερώθηκε η 35χρονη και συνελήφθη ο 41χρονος δράστης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι την 23-05-2022 με το πρόσχημα ανεύρεσης κατοικίας και εργασίας η 35χρονη συναντήθηκε με τον 41χρονο και από κοινού μετέβησαν σε οικία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, όπου εκεί με την απειλή όπλου την εξανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις και την εξέδωσε, έναντι αμοιβής, σε άγνωστο άτομο.

Σε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι αεριού ( airsoft ) « replica » με προσαρτημένο γεμιστήρα με (9) πλαστικά σφαιρίδια, μικροποσότητα κάνναβης και (1) συσκευή κονιορτοποίησης (τρίφτης) με υπολείμματα κάνναβης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, χθες (24-05-2022) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ Μακεδονία, σε περιοχές του Ευόσμου και σε πλατείες στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (113) άτομα και (16) οχήματα

Προσήχθησαν (28) άτομα και

Συνελήφθησαν (4) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νόμιμων εγγράφων διαμονής στη Χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εσωτερική Κυκλοφοριακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη (26/05/2022) έως την Παρασκευή (27/05/2022) και από την Δευτέρα (30/05/2022) έως την Τρίτη (31/05/2022) κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 έκαστης ημέρας, θα εκτελεστούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας .

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με τον Κόμβο Κ11 (ύψος Κλάδου Εξόδου της οδού Δημητρίου Φωκά - ρεύμα πορείας από την οδό Τζων Κέννεντυ προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης) έως το ύψος της συμβολής της με τον Κόμβο Κ12 (Κόμβος Μουδανίων) με πλήρη αποκλεισμό των κόμβων, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά - Καλαμαριά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους της περιοχής (μέσω έγκαιρης και κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.