Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 18/5/2022, 7:06μ.μ.

Σύλληψη τριών ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (17-05-2022) στην περιοχή του Ευόσμου, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης - Συκεών, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης τρία άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 33, 18 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 22χρονου ομοεθνή τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ξημερώματα της ίδιας ημέρας μετέβησαν σε οικία στην περιοχή των Συκεών όπου διαμένουν ομοεθνείς τους και ο 33χρονος πυροβόλησε με περίστροφο προς το μέρος τους, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (17 Μαΐου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Ευζώνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε σε όχημα που οδηγούσε, να έχει επιβιβάσει 4 αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ιδιοκτησίας του.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Την τελευταία εβδομάδα (από ώρα 06.00 της Τετάρτης 11 Μαΐου 2022 έως ώρα 06.00 σήμερα), σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18.409 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 4.790 παραβάσεις, από τις οποίες:

1.477 για υπερβολική ταχύτητα,

211 για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ, σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια,
 διαβάσεις πεζών, λεωφορειόδρομους,

182 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους,

58 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

29 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και

2.833 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης εξιχνίασαν επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών καταστημάτων και αυτοκινήτων, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος έξι (6) ημεδαπών δραστών, πράξεις που τελέστηκαν από το 2017 έως το τρέχον έτος σε περιοχές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.