Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 14/5/2022, 6:37 μ.μ.

Εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απατών με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος
Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης, οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων (4) περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απατών, με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος συγγενικού προσώπου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σχετικά με υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονης αλλοδαπής, η οποία πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή του Δήμου Βόλβης, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς και με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος στο οποίο φερόταν να εμπλέκεται συγγενικό της πρόσωπο, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (11.300) ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η 39χρονη, χθες (13-05-2022) σε περιοχές του ίδιου Δήμου μαζί με συνεργούς, με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκε σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις να αποσπάσει χρήματα και συνελήφθη.

Από την κατοχή της κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις με στοιχεία θυμάτων, ενώ έπειτα από έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη σε οικία της στο Φίλυρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (250) ναρκωτικά δισκία για τα οποία δεν κατείχε ιατρική συνταγή, το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και (2) άδειοι κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησε στις συλλήψεις δύο (2) ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 42 και 56 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα (14-05-2022) στην Εγνατία οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας), κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης εντοπίστηκε Ι.Χ.Φορτηγό με οδηγό τον 42χρονο και συνοδηγό τον 56χρονο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, επτά (7) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, χθες (14-05-2022) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στις περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού.

Συγκεκριμένα:Ελέγχθηκαν (274) άτομα

Έγινε έλεγχος σε (24) οχήματα

Προσήχθησαν (28) άτομα και

Συνελήφθησαν (4) εξ’ αυτών για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης για τις περαιτέρω ενέργειες.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 42χρονου

Συνελήφθη άμεσα έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, απογευματινές ώρες χθες (13-05-2022) στην περιοχή της Σίνδου 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο συλληφθείς μετέβη σε πρόχειρη εγκατάσταση αιγοπροβάτων στο Καλοχώρι, ιδιοκτησίας 42χρονου αλλοδαπού – φιλικού του προσώπου και έβαλε σε βάρος του με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ακολούθως, ο 54χρονος μετέφερε τον 42χρονο σε Κέντρο Υγείας και αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο που βρισκόταν σε έτερη πρόχειρη εγκατάσταση αιγοπροβάτων ιδιοκτησίας του συλληφθέντα παραδόθηκε από τον ίδιο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιανουάριο του 2022 εισήλθε σε επιχείρηση από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Νοέμβριο του 2020, υπέβαλε 7 ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις – αιτήσεις σε δημόσια υπηρεσία, για την χορήγηση επιδόματος τέκνων και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που δεν δικαιούνταν και έλαβε συνολικά το χρηματικό ποσό των 9.630 ευρώ.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (13 Μαΐου 2022) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 αλλοδαποί άνδρες σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα:Στην πρώτη περίπτωση βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσεκατά την είσοδο του στη χώρα, συνολικά 208 πακέτα τσιγάρων, για τα οποίαδεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε κατά την είσοδο του στη χώρα, συνολικά 80 πακέτα τσιγάρων, για τα οποίαδεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν, όπως και τα προαναφερόμενα οχήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.