Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

MED-QUAD: o ρόλος των Κοινωνικών Πανεπιστημίων είναι το κλειδί για μια παραγωγική συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και πολιτών

Οι εταίροι του έργου MED-QUAD ανέδειξαν τον ρόλο των Κοινωνικών Πανεπιστημίων μέσω ενός Διεθνούς Σεμιναρίου για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και πολιτών.
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) και η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.-Κ.Δ.Β.Μ., Επικεφαλής Εταίρος του έργου MED-QUAD, φιλοξενούν στο Κιλκίς, τους εκπροσώπους των εταίρων του έργου στο πλαίσιο του Διεθνούς Σεμιναρίου με θέμα το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο». Το Διεθνές Σεμινάριο υλοποιήθηκε την περίοδο 31/3/22 έως 1/4/2022.

Το έργο MED-QUAD είναι ένα έργο διασυνοριακής συνεργασίας που στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών για αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των κύριων παραγόντων της καινοτομίας στο πλαίσιο της προσέγγισης του Τετραπλού Έλικα: δηλ. τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας στην ψηφιακή οικονομία. Το έργο εφαρμόζεται σε έξι χώρες της Μεσογείου μέσω της εταιρικής συνεργασίας επτά εκπαιδευτικών οργανισμών.

Δεκατέσσερις εκπρόσωποι από Πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Τυνησίας και της Παλαιστίνης και δεκατρείς εκπρόσωποι από τον Επικεφαλής Εταίρο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) συμμετείχαν δια ζώσης στο Διεθνές Σεμινάριο και τη 2η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του έργου , που υλοποιήθηκαν κατά την ίδια περίοδο.

Οι βασικοί στόχοι του Σεμιναρίου επιτεύχθηκαν μέσω στοχευμένων παρουσιάσεων οι οποίες ήταν ανοιχτές στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Youtube. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για συνεχή αλληλεπίδραση, ανταλλαγή ιδεών και εκτενείς συζητήσεις σχετικά με τα κύρια θέματα του ρόλου των Κοινωνικών Πανεπιστημίων με σκοπό να κατανοήσουν τις εργασίες και τις αρμοδιότητες στο πλαίσιο του έργου MED-QUAD.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δέκα παρουσιάσεις από 6 πανεπιστημιακούς εταίρους του έργου MED-QUAD, οι οποίοι είναι οι εξής:

• University of l’Aquila (L'Aquila-Ιταλία),

•Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport- AASTMT (Αλεξάνδρεια-Αίγυπτος)

• Al-Balqa' Applied University – BAU (Σαλτ - Ιορδανία),

• University of Sousse (Sousse-Τυνησία)

• Palestine Polytechnic University–PPU (Hebron-Palestine)

• International Hellenic University-IHU (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας)

Οι εισηγητές κάλυψαν όλο το φάσμα των βασικών παραδοτέων του έργου καθώς παρήγαγαν κρίσιμα συμπεράσματα σχετικά με την πτυχή της καινοτομίας της προσέγγισης του Τετραπλού Έλικα εντός του πλαισίου του Κοινωνικού Πανεπιστημίου.

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Διεθνές Σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις από τους παρακάτω συνδέσμους:

• 1η Ημέρα σεμιναρίου 31 Μαρτίου 2022:            
https://www.youtube.com/watch?v=HEAOdE4WW-o     

• 2η Ημέρα του σεμιναρίου 1 Απριλίου 2022:             https://www.youtube.com/watch?v=RI34zVe10N0

Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.