Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας με αφορμή τις ανακοινώσεις δυο κομμάτων που αφορούν την Κίνηση

Ανακοίνωση 
Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας

Όταν δεν μπορούν κάποιοι να διαχωρίσουν στο μυαλό τους την έννοια πρόσφυγας, μετανάστης, παράνομος μετανάστης, τονίζουν πως δεν είναι και το πιο σώφρον να ασχοληθούμε μαζί τους ανοίγοντας διάλογο. 

Ως προς τους πολίτες του δήμου Παιονίας οφείλουμε να πούμε πως η πρόταση μας ήταν να απομακρυνθούν οι 600 παράνομοι μετανάστες (μας αφήνει παγερά αδιάφορους η χώρα προέλευσης τους) που καταλαμβάνουν αυτή την στιγμή το καμπ της Νέας Καβάλας, γιατί έτσι θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν εκεί 1600 πονεμένοι πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία. 

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνυπάρξουν αυτοί που διαβιούν τώρα στο καμπ με τους Ουκρανούς πρόσφυγες γιατί είναι τεράστια η διαφορά στην κουλτούρα τους. Το επισημαίνουμε γιατί δεν είναι ικανοί ούτε αυτό να αντιληφθούν αυτοί που κάνανε τις ανακοινώσεις για την Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας.

Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και μια από αυτές είναι η αλληλεγγύη ως προς τους πραγματικούς πρόσφυγες πολέμου που αυτή την στιγμή είναι Ουκρανοί και Έλληνες που ζούσαν εκεί. Και αυτοί όμως να έρθουν κατόπιν ελέγχου και υποδοχής του Ελληνικού κράτους, και όχι παράνομα από διαφορά σημεία της μεθορίου. Εσείς;

Από το ύφος των ανακοινώσεων έχουμε καταλήξει πως τα κόμματα αυτά έχουν ως αρχή να σέβονται τις απόψεις των άλλων αρκεί να συμπίπτουν με τις δικές τους.

Μετά από την ανάγνωση των ανακοινώσεων και την ανάλυση τους, καταλήξαμε πως ο τρόπος που αντιδρούν όταν μιλήσεις, αποδεικνύει γιατί δεν έπρεπε να παραμείνεις σιωπηλός.

Τα ονόματα των κομμάτων δεν θα τα αναφέρουμε γιατί νομίζουμε πως ο πραγματικός λόγος των ανακοινώσεων, ήταν να βγουν από την αφάνεια τους μέσω της 
Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας. Σε αυτό θα συνηγορήσει τυχόν απάντηση τους στην ανακοίνωση αυτή που ούτε καν αναγράφονται τα ονόματα τους.

Εννοείται πως δεν θα προβούμε σε καμία ατέρμονη αντιπαράθεση μετά από αυτήν την τοποθέτηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.