Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Τι λέει Δημοτική Παράταξη Κιλκίς "Συμμετέχω" για τα γεγονότα στην Ουκρανία

Υπογράφει ο Δημήτριος Αγαθόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"
Για άλλη μια φορά, την τελευταία τριακονταετία, η Ευρώπη γίνεται το επίκεντρο πολεμικών συγκρούσεων, λόγω του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων και των εκάστοτε στρατιωτικών συμμαχιών.

Οφείλουμε να καταδικάσουμε και να εναντιωθούμε απερίφραστα στην πολεμική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και την επιχειρούμενη αλλαγή συνόρων. Ο ανταγωνισμός συμφερόντων οδήγησε για άλλη μια φορά την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, στην αιματοχυσία με θύματα τους λαούς, όπως ακριβώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια στην Κύπρο, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στον Λίβανο, στην Συρία, στην Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη και αλλού.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα κάθε κράτους, οφείλουμε την στήριξη σε κάθε δοκιμαζόμενο λαό, οφείλουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες από όποια εμπόλεμη ζώνη και αν προέρχονται, οφείλουμε να προασπίσουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις κάθε χώρας.

Σήμερα που οι συνθήκες το απαιτούν, είναι η ιστορική ευθύνη όλων μας να υπερασπίσουμε την Δημοκρατία και οι κοινωνίες να διεκδικήσουν την ΕΙΡΗΝΗ, με εργαλείο ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο μη επιτρέποντας την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας για οποιοδήποτε λόγο.

Όταν η παράνοια των ανταγωνισμών και των πολέμων «ξεφεύγει», τότε πρώτη σκέψη για την ανθρωπότητα αλλά και για κάθε χώρα δεν μπορεί να είναι το ποιος θα νικήσει στο τέλος. Η πρώτη σκέψη πρέπει να είναι το σταμάτημα της παράνοιας. Αυτή είναι η ευθύνη μας. Κι αν δεν υπάρχουν κρατικές, κυβερνητικές ή κανονιστικές οντότητες για να το επιδιώξουν, όπως συμβαίνει τώρα, τότε έρχεται η ώρα των κοινωνιών, ως πρωταγωνιστών της Ιστορίας.

Οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες, για να γεννηθεί και στις μέρες μας ένα νέο ρωμαλέο παγκόσμιο Κίνημα Ειρήνης χωρίς όρια! Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε πέρα από κομματική ένταξη και ιδεολογία τους νέους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους διανοούμενους, τους εκπαιδευτικούς, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και τις εκκλησίες και τις θρησκείες, για μια γενικευμένη παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ της ειρήνης και εναντίον των πολέμων. 

Πιέζοντας ασφυκτικά, αν είναι δυνατόν, τις κυβερνήσεις, τα κράτη και τους υπερεθνικούς οργανισμούς που επηρεάζουν τις τύχες αυτού του κόσμου, ώστε σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες και σε όλο τον κόσμο να ξανατραγουδηθεί το «Give peace a change.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.