Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς τιμά την Παγκόσμια ημέρα ποίησης


Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Η Τέχνη Κιλκίς, με την αδιάλειπτη, απαρέγκλιτη και συνεπή πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ» για 27 χρόνια, κατάφερε να αναδείξει τη μικρή μας πόλη, σε πόλη της ποίησης, πόλη που υποστηρίζει, προβάλει, αγκαλιάζει την ποιητική δημιουργία, καθιστώντας την σημείο αναφοράς των απανταχού ποιητών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για το ρόλο και την ομορφιά της ποίησης στη ζωή μας έχουν από καιρό μιλήσει οι ίδιοι οι ποιητές.

Είτε τη δούμε ως τον “άλλο δρόμο” για να αφουγκραστούμε τον κόσμο , είτε ως “τέταρτη διάσταση” , είτε ως «τον ουρανό για τον οποίο όλοι διψάμε» ή ως το “καταφύγιο που μισούμε” , είναι πάντα εδώ, είναι ζωντανή και παρούσα.

Έτσι η παγκόσμια ημέρα της ποίησης δίνει στην Τέχνη ένα ακόμη λόγο να μιλήσει στους ανθρώπους του Κιλκίς με στίχους ποιητών.

Τιμώντας τη μέρα φροντίσαμε η βόλτα σας στην πόλη να συνοδευτεί από στίχους μεγάλων ποιητών, να σας χαρίσουμε μια μικρή απόλαυση συνομιλίας, κοινωνίας και επικοινωνίας με την ομορφιά του ποιητικού λόγου.

Δώστε μια ματιά στην ανοιχτή πόρτα της. Έχει πάντα να σας αποκαλύψει πολλά και κυρίως τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε τα καταστήματα του Κιλκίς που άνοιξαν την αγκαλιά τους σε αυτή την απόπειρα ποιητικής συμπόρευσης και την ποιήτρια της πόλης μας, Έλλη Φρεγγίδου, που είναι παρούσα τόσο με τον ποιητικό της λόγο όσο και με την οικονομική της υποστήριξη.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.