Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Διακρίσεις μαθητών 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Στο πλαίσιο του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Microgreens- Magicgreens» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, με συντονιστές καθηγητές τους κ.κ. Σταύρο Κατσαρώνα ΠΕ84, M.Sc. και Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ80 M.A., M.Sc.,M.Ph., οι μαθητές και οι μαθήτριεςανέπτυξαν Ψηφιακές και Επιχειρηματικές Δεξιότητες για την Κυκλική Οικονομία.

Το ευρωπαϊκό έργο Girls Go Circular (https://eit-girlsgocircular.eu) στοχεύει στον εξοπλισμό 50.000 κοριτσιών, ηλικίας 14-18 ετών, από όλη την Ευρώπη, με ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες έως το 2027. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός διαδικτυακού προγράμματος εκπαίδευσης για την κυκλική οικονομία.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα μάθησης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου – “Circular Learning Space” – προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές εκπαιδευτικές ενότητες σε θέματα όπως μέταλλα, πλαστικά, βιώσιμη μόδα ή ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτές οι ενότητες βασίζονται στην προσέγγιση της βιωματικής μάθησης, μεταφέροντας γνώσεις και δεξιότητες μέσω ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού υλικού που βασίζεται σε προκλήσεις.

Ανάμεσα σε μαθητές/τριες από όλη την Ελλάδα που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, τρεις (3) μαθήτριες του ομίλου μας,η Αγγελική Κ (Α’), Ελένη Κ (Α’). και Κωνσταντίνα Λ. (Γ’) διακρίθηκαν και κέρδισαν δωροεπιταγή για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

Ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
M.Sc. Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.