Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 16/3/2022, 1:49 μ.μ.


Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση περιμετρικά και σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (15-03-2022) περιμετρικά και σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί – μέλη εγκληματικής οργάνωσης - ηλικίας 27 έως 31 ετών, μεταξύ αυτών και αρχηγικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Η έρευνα ειδικής ομάδας αστυνομικών που συγκροτήθηκε προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση, οδήγησε στον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους που ενίοτε ενάλλασσαν, προκειμένου να αποκομίσουν περιουσιακό όφελος μέσα από εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός και περιμετρικά Πανεπιστημιακών χώρων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνα οικίας όπου διέμεναν δύο εξ’ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(12) μικροδέματα κάνναβης

Μικρόδεμα κοκαΐνης

Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Χρηματικά ποσά σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητά τους

Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
Νάιλον διαφανείς αεροστεγείς συσκευασίες για την τυποποίηση μικροδεμάτων ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν και επτά (7) ημεδαποί, έξι εκ των οποίων κατείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που προμηθεύτηκαν νωρίτερα από τα μέλη της οργάνωσης κι ένας για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι, τρείς εκ των αλλοδαπών αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για εξιχνίαση αδικημάτων που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρείς υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Πρόκειται για τρείς άντρες , δύο ημεδαπούς ηλικίας 33 και 51 ετών κι έναν 32χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι, λειτουργώντας κατά μόνας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ισάριθμους παθόντες, είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, είτε αποσπώντας κωδικούς χρεωστικής κάρτας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, είτε παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Οι δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά σε γενετήσιες πράξεις, βιασμό και απειλή κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά σε γενετήσιες πράξεις, βιασμό και απειλή κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης ημεδαπής, συνέλαβαν 53χρονο ημεδαπό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από τον Νοέμβριο του 2020 έως και την 14-03-2022, οπότε και η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε τα όσα της συνέβαιναν σε γυναίκες εκπαιδευτικούς του σχολικού της περιβάλλοντος, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του, απειλώντας την ότι θα χώριζε τη μητέρα της που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό και το θάρρος της ανήλικης να το αντιμετωπίσει, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δηλώνει παρούσα και υπενθυμίζει ότι υπάρχουν τρόποι προκειμένου ένα άτομο που έχει βιώσει μία αντίστοιχη συμπεριφορά, να μπορέσει να τη διαχειριστεί.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν ευθύνεστε εσείς για τη συμπεριφορά του θύτη.

Μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεστε για το τι σας έχει συμβεί, ώστε να σας βοηθήσει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα του υποστηρικτικού σας περιβάλλοντος, με ειδικό ψυχικής υγείας ή με κάποια από τις γραμμές/δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης, ώστε να αντλήσετε δύναμη, να ξεπεράσετε το φόβο σας και να απεγκλωβιστείτε από την κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει.
Θυμηθείτε ότι και άλλα άτομα έχουν υποστεί παρόμοια συμπεριφορά. Δεν είστε μόνοι.

Έχετε κατά νου ότι άτομα που ζήτησαν βοήθεια και κατήγγειλαν τέτοιου είδους πράξεις (βλ. παρακάτω που μπορείτε να απευθυνθείτε) κατάφεραν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις και να διαφυλάξουν την ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία.

Σκεφτείτε ότι με την αναφορά - καταγγελία των σε βάρος σας πράξεων, προστατεύετε και άλλα άτομα από τον ίδιο δράστη ή άλλους πιθανούς δράστες.

2. Που μπορείτε να απευθυνθείτε;

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 100 και αν δε μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε μήνυμα ( sms ) γράφοντας το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση και το είδος της επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου»).

Μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη αστυνομική υπηρεσία και να αναφέρετε τι σας έχει συμβεί.

Αν πρόκειται για συμβάν που λαμβάνει χώρα μέσα στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας ( δείτε τηλέφωνα )

Σημειώνεται ότι για τα αδίκημα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας/ελευθερίας, από τη στιγμή που θα λάβουν γνώση οι αστυνομικές αρχές θα επιληφθούν άμεσα, με ευαισθησία και σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του θύματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www . hellenicpolice . gr στο πεδίο “Οδηγός του πολίτη”.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον περιπτώσεις ληστείας και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έπειτα από εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στη Βόρεια Ελλάδα

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εξάρθρωση συμμορίας και συλλήψεις τεσσάρων (4) μελών της, που ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (σχετ. το από 26-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας), εξιχνιάσθηκαν επιπλέον περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα , προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 07-01-2022 έως 05-02-2022, διέπραξαν μία (1) ληστεία και τέσσερις (4) κλοπές (τελεσθείσες και απόπειρα) σε οικίες στις περιοχές της Θέρμης και της Πυλαίας.

Η λεία τους αφορά σε κοσμήματα συνολικής αξίας (29.500) ευρώ περίπου, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή κ.α., σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε συμπληρωματικά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώνεται ότι, οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται σε Καταστήματα Κράτησης καθώς είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι με την ήδη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.

Εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης

Συνελήφθη προχθές (14 Μαρτίου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των αρχών της Ιταλίας, για βιασμό, αντίσταση στη σύλληψη και απόδραση.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (15 Μαρτίου 2022) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως διαπιστώθηκε εισήλθε παράνομα σε οικία ημεδαπής, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Το κλεμμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στην παθούσα.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (15 Μαρτίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 13 γραμμαρίων.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και ενός αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2021, με το πρόσχημα του προσπορισμού κέρδους μέσω του δήθεν πολλαπλασιασμού και της παραχάραξης χαρτονομισμάτων, κατάφεραν να αποσπάσουν από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 36.800 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προ τριημέρου διέρρηξε μία αποθήκη που βρίσκεται σε περιοχή της Πέλλας, από όπου αφαίρεσε διάφορα εργαλεία και αντικείμενα συνολικής αξίας 1.800 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 59.584 έλεγχοι, από τους οποίους οι 28.444 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 134 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 16 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

48 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 43 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

13 στη Δυτική Ελλάδα,
9 στη Θεσσαλονίκη,
7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
6 στην Ήπειρο,
4 στη Θεσσαλία,
4 στο Βόρειο Αιγαίο,
3 στη Δυτική Μακεδονία,
1 στην Κεντρική Μακεδονία και
1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.819 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.240 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.579 των 150 ευρώ.

13 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.815 ομοειδείς παραβάσεις.

73 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση των κανόνων λειτουργίας.

Στη Στερεά Ελλάδα, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων, εργαζόμενο λαϊκής αγοράς καθώς και 1 παράβαση σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση των κανόνων λειτουργίας.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.372 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.026 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.