Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Γκουντενούδης: Ας κοιτάξει ο κ. Σιωνίδης να κάνει καμιά δουλειά για το δήμο και να συμμαζέψει ό,τι προλαβαίνει


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Διαβάζοντας τις ειδήσεις στα τοπικά ΜΜΕ, η εικόνα που αποκομίζει ένας αναγνώστης από τα ενημερωτικά δελτία τύπου και τις διάφορες δηλώσεις του Δημάρχου και των αξιωματούχων του Δήμου Παιονίας, είναι αποκαρδιωτική.

Τεχνικά έργα τα οποία κατά το κοινώς λεγόμενον είναι έργα «ρουτίνας», όπως για παράδειγμα η δημοπρασία και οι αναθέσεις για τη συντήρηση των σχολείων του δήμου ή για οδοποιία ή για αγορά τροφίμων κλπ, παρουσιάζονται ωσάν να είναι κάποιο μεγάλο επίτευγμα.

Η πρακτική αυτή του Δημάρχου κ. Σιωνίδη είναι απαξιωτική προς τους δημότες μας καθώς υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών, αφού οιοσδήποτε στοιχειωδώς ενημερωμένος περί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γνωρίζει πως όλες αυτές οι εργασίες και δραστηριότητες του δήμου γίνονται ούτως ή άλλως. Ο Δήμος Παιονίας όμως δείχνει ότι αρκείται μόνο στα έργα που απορρέουν και χρηματοδοτούνται από τον συγκεκριμένο υφιστάμενο προϋπολογισμό του δήμου.

Συνεπώς δεν υπάρχουν έργα τα οποία προέρχονται από χρηματοδοτήσεις. Δηλαδή έργα εκτός των θεσμοθετημένων. Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, από Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, από Ευρωπαϊκές και εγχώριες χρηματοδοτικές πηγές. Έργα που θα προέκυπταν από αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού του δήμου και όχι απλά εξαντλώντας τα υπάρχοντα κονδύλια.

Μια διοίκηση είναι επιτυχημένη όταν σχεδιάζει, αναζητά χρηματοδοτικά εργαλεία και εκτελεί έργα τα οποία προέρχονται από διάφορα προγράμματα και κυρίως ευρωπαϊκά. Απ’ ότι φαίνεται η διοίκηση του Δήμου Παιονίας δεν έχει την ικανότητα για την διεκδίκηση και απορρόφηση τέτοιων προγραμμάτων. Το μόνο που κάνει είναι να περηφανεύεται που αναλώνει τον υφιστάμενο προϋπολογισμό του δήμου.

Σε λίγο θα ζητήσουν απ’ τους δημότες να τους χειροκροτήσουν επειδή κάνουν το αυτονόητο και για το οποίο είναι υποχρεωμένοι από το νόμο. Επειδή μαζεύουν τα απορρίμματα ή επειδή ανάβουν τα φώτα στους δρόμους.

Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου διεκδίκησε και πήρε προγράμματα από το ΕΣΠΑ ύψους περίπου 5.100.000 ευρώ, ενώ ήταν στο τελικό στάδιο εφαρμογής και βέβαια, έργα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ύψους περίπου 6.000.000 ευρώ, όπως επίσης και χρηματοδότηση από την περιφέρεια, μέσω προγραμματικών συμβάσεων ύψους 350.000 ευρώ και από το πρόγραμμα Leader έργα ύψους 270.000 ευρώ.

Είναι απαράδεκτο η σημερινή διοίκηση του κ. Σιωνίδη να ολιγωρεί όταν «τρέχουν» προγράμματα είτε ευρωπαϊκά είτε από εγχώριους πόρους και να μην συμμετέχει ο Δήμος Παιονίας. Αυτό είναι ο ορισμός της ανικανότητας της δημοτικής διοίκησης.

Έστω και την ύστατη ώρα, διότι γνωρίζουμε τον χρόνο αξιοποίησης των προγραμμάτων, η διοίκηση του Δήμου Παιονίας θα πρέπει να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή τόσο μέσω των υπηρεσιών του δήμου αλλά και μέσω της διαδημοτικής συνεργασίας, την οποία έχει δημιουργήσει η προηγούμενη διοίκηση.

Να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Παιονίας τις διάφορες διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, που είναι αρκετές αυτό το διάστημα, και να αφήσει ο Δήμαρχος παράμερα τους εγωισμούς του και την μικροπολιτική τακτική.

Αντί να καταφεύγει ο κ. Σιωνίδης σε απρέπειες και σε κατασυκοφάντηση των αντιπάλων του, ας κοιτάξει να κάνει καμιά δουλειά για το δήμο και να συμμαζέψει ό,τι προλαβαίνει γιατί σε λίγο θα είναι πολύ αργά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.