Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία... ώρα μηδέν


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Τι πραγματικά συνέβη στην Ουκρανία; Γιατί ο Ζελένσκυ δεν προσπάθησε να βρει την Χρυσή τομή και να αποφύγει την εισβολή; Το δούλεμα και η αλητεία της δύσης απέναντι στον ουκρανικό λαό συνεχίζεται. 

Πρώτα χειροκροτούσαν τον Ζελένσκυ που σε εντελώς ύποπτο ρόλο αντίστοιχο του δικού μας Ιωαννίδη το 74 στη Κύπρο, δήλωνε πρόσφατα στις συνόδους την άμεση προθυμία για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τον σχεδιασμό επαναπυρηνικοποίησης της Ουκρανίας και τον ενθάρρυναν. 

Δεν ήξεραν ότι αυτές οι δηλώσεις είναι πρόσκληση σε εισβολή; Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Πούτιν ούτε ο Μπάιντεν είναι άμοιροι ευθυνών, γιατί δε σέβονται ιδιαίτερα την Ουκρανία και τα αδύναμα κράτη. 

Πάντως πριν από την εισβολή ο Πούτιν τουλάχιστον δημόσια πρότεινε ως συμβιβασμό την ουδετεροποίηση της Ουκρανίας στρατιωτικά στα πρότυπα της Αυστρίας και τη δέσμευση της μέσω συμφωνιών και Συντάγματος ότι δεν θα εισέλθει στο ΝΑΤΟ. 

Επίσης μέσω των συμφωνιών του Μινσκ η Ρωσία ζητούσε την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, την παραχώρηση σχετικής αυτονομίας στις διοικητικές περιφέρειες της και την αναγνώριση των μειονοτήτων (Ρώσων, Ελλήνων, Ούγγρων και όχι μόνο των Τουρκογενών Τατάρων όπως έκαναν οι εθνικιστές του Κιέβου ) αλλά και την ελεύθερη και αποποινικοποιημένη χρήση της ρωσικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας. 

Επίσης ο Πούτιν πονηρά δεν ζητούσε μη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Συζητούσε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ως εγγύηση σεβασμού στα δικαιώματα των ρωσόφωνων λόγω Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Παράλληλα μέσω των ρωσόφωνων επαρχιών λόγω ομοσπονδιακού συστήματος ήξερε ότι θα είχε σε ένα ποσοστό πρόσβαση στην ουκρανική κυβέρνηση και άρα λόγο εντός ΕΕ. 

Ήθελε δηλαδή συνδιαχείριση της Ουκρανίας σε κάποιο ποσοστό που θα συζητούσε με ΕΕ και ΗΠΑ κάτω από το τραπέζι. Αυτόν βέβαια τον συμβιβασμό ο Πούτιν δεν τον πρότεινε επειδή είναι καλό παιδί και δεν ήθελε πόλεμο αλλά γιατί η Ουκρανία θα λειτουργούσε ως πρόβα για την σταδιακή ένταξη έστω υπό ειδικό καθεστώς σύνδεσης της Ρωσίας στην ΕΕ. 

Οι Αμερικανοί όμως και οι Άγγλοι δεν το ήθελαν διότι ΕΕ και Ρωσία μαζί θα ήταν ανταγωνιστές. Από την άλλη οι Ουκρανοί ως μέλη της ΕΕ ήξεραν ότι θα είχαν μια σχετική προστασία από εισβολή και ότι θα ήταν πιο χρήσιμοι ως γέφυρα Ρωσίας-ΕΕ αντί για αναλώσιμοι ηλίθιοι. 

Ο Ζελένσκυ όμως και οι εθνικιστές που τον στηρίζουν όπως ο Ιωαννίδης και η χούντα στην Κύπρο το 1974 αντί να κοιτάξουν τι συμφέρει τον Ουκρανικό λαό έπαιξαν το ρολάκι που τους έδωσαν οι ΗΠΑ. Ειδικά τώρα που ολοκληρώθηκε ο αγωγός nord stream 2 το ρωσικό αέριο έπρεπε να σταματήσει να πωλείται στην ΕΕ και να αντικατασταθεί από το πολύ πιο ακριβό και περιβαλλοντικά βρώμικο σχιστολιθικό των ΗΠΑ. 

Παράλληλα το ΝΑΤΟ που ήταν εγκεφαλικά νεκρό όπως είπε ο Μακρόν θα αναστηθεί λόγω νέου εχθρού, οι σκανδιναβικές χώρες πολύ δύσκολα δεν θα προσπαθήσουν να μπουν στη συμμαχία, η Τουρκία που το υπονόμευε από μέσα και η Γερμανία που κάτω από το τραπέζι τα είχε βρει με τους Ρώσους πρέπει να σοβαρευτούν αμφότεροι.

Ο Ζελένσκυ πρόδωσε τον λαό του και τον έκανε Ιφιγένεια στα σχέδια των μεγάλων όπως ο προδότης Ιωαννίδης άνοιξε την κερκόπορτα της Κύπρου. Ο Ζελένσκυ θεωρητικά θα μπορούσε να βγει ανοικτά και να πει εφόσον η ΕΕ μας θέσει υπό ένταξη εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να είμαστε αποστρατικοποιημενοι και ουδέτεροι αλλά θέλουμε εγγυήσεις και γραπτές συμφωνίες από όλους (Ρωσία, ΝΑΤΟ) για τα σύνορα. 

Έτσι θα αδρανοποιούσε τους πολεμοχαρείς εντός Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας. Το παλικάρι όμως είχε ρόλο και ήταν χρήσιμος βλαξ. Τώρα λοιπόν οι δυτικοί δια των μυστικών υπηρεσιών τους και του Αμερικανού Προέδρου και του Γερμανού καγκελαρίου δηλώνουν με υπονοούμενο ότι έχουν φροντίσει η πιστεύουν ότι ο Πούτιν δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο παρότι μπαίνει στο Κίεβο άμεσα.

Δηλαδή θεωρούν ότι η Ουκρανία θα μετατραπεί σε Αφγανιστάν με αντάρτικο πόλεων που θα ματώσει τη Ρωσία και θα δημιουργήσει απώλειες σε άμαχο πληθυσμό ώστε ο Πούτιν να τσαλακωθεί.

Παιδιά, κρατήστε λίγο τα προσχήματα και μην καρφώνεστε ότι χρησιμοποιείτε τους χρήσιμους ηλίθιους ηγέτες Ζελένσκυ, Σακασβίλι, Ιωαννίδη σαν μοχλούς στα παιχνίδια σας και την πληρώνουν ως άμαχοι και πρόσφυγες οι λαοί. 

Οι λαοί που πάντα πληρώνουν το μάρμαρο στα παιχνίδια εξουσίας όλων αυτών που στόχο έχουν μόνο να εξασφαλίσουν τη δική τους επικράτηση κάμπτοντας το οποιοδήποτε αντίπαλο δέος.

4 σχόλια:

  1. Αχ Παναγίτσα, να ξέρεις ότι όσο γράφεις τόσο εμπεριστατωμένα την αλήθεια, μη περιμένεις να σε καλέσουν σε κάποιο ΜΜΕ μεγάλης εμβέλειας να τους εκθέσεις τις εξαιρετικές αναλύσεις και απόψεις σου....προτιμούν τους ¨σίγουρους χρήσιμους¨
    Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιχμηρή καυστική και to the point πενν!!Τα λόγια είναι περιττά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιχμηρή καυστική και to the point πεννα!!Τα λόγια είναι περιττά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιχμηρή καυστική και to the point πεννα!!Τα λόγια είναι περιττά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.