Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη στην εκπομπή του Γ. Βαθιώτη “Χωρίς Χρώμα” art tv


Δείτε το Video της συνέντευξης ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στη φωτογραφία
Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη στην εκπομπή του Γ. Βαθιώτη “Χωρίς Χρώμα” art tv
Κ. Φραγγίδη καλώς ορίσατε στην εκπομπή Χωρίς Χρώμα.
Καλησπέρα κ. Βαθιώτη, καλησπέρα και στους συναδέλφους μου και καλησπέρα και στους τηλεθεατές σας.

Κ. Φραγγίδη θα ήθελα να έχω πρώτα ένα σχόλιο από εσάς, είστε Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, είστε Τομεάρχης Υγείας στο Κίνημα Αλλαγής από το Ν. Κιλκίς, θέλω να ξεκινήσουμε πρώτα από ένα σχόλιό σας για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όσον αφορά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί στρατηγική ωραίας Ελένης και είναι, πολιτεύεται κρυπτώμενος.

Μάλιστα, κοιτάξτε να δείτε τον τελευταίο καιρό τα δύο κόμματα έχουν δείξει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα δρώμενα στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις και βλέποντας ότι το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι σε μια ανοδική πορεία και έχουν απώλειες και τα δύο κόμματα, αρχίζουν να ασχολούνται με έναν τρόπο θα έλεγα, όπως τους έχουμε διακρίνει μέχρι τώρα, και τώρα στη συζήτηση που κάνετε, ο ένας να λέει ότι τα έκανα καλύτερα από εσένα ή ο ένας να λέει στον άλλο ότι τα έκανες χειρότερα από εμάς.

Μα και το Κίνημα Αλλαγής έχει κυβερνήσει κ. Φραγγίδη, χρόνια

Βεβαίως και έχει κυβερνήσει

Υπήρχε, αν θυμάστε κ. Φραγγίδη, μία πολιτική σκυταλοδρομία, ας το ονομάσουμε έτσι, που ο ένας παρέδιδε τη σκυτάλη στον άλλον μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, χρόνια από το 1981.

Όλη αυτή η ιστορία και όλα τα παθήματα πρέπει να μας γίνουν μαθήματα να αλλάξουμε. Αλλάζουν οι εποχές και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς και νοοτροπία και σκέψη και τρόπο δράσης. Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα δεν το κάνουν αυτό. Μαλώνουν μεταξύ τους εσύ φταις για το Μάτι, δεν τα έκανες καλά, εσύ φταις για την κακοκαιρία τώρα, δεν τα έκανες καλά. 

Το γεγονός είναι ένα ότι είμαστε ανέτοιμοι σαν πολιτεία, την κύρια ευθύνη την έχουν πάντα οι κυβερνώντες, διότι με τις πυρκαγιές καιγόμαστε, με τις πλημμύρες πνιγόμαστε και με τα χιόνια εγκλωβιζόμαστε. Αυτό γίνεται μέχρι τώρα. Και το αν δίνουμε 2.000 € ή δεν δίνουμε 2.000 € θεωρώ ότι είναι και λίγο προσβλητικό για την κοινωνία γιατί δεν πωλούνται και αγοράζονται όλα. 

Και αν θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι, ο κ. Πρωθυπουργός θα έπρεπε αυτά τα 2.000 € να μην έλεγε για κάθε αυτοκίνητο αποκλεισμένο, να έλεγε σε κάθε άνθρωπο αποκλεισμένο, σε κάθε πολίτη αποκλεισμένο που ήταν μέσα στα αυτοκίνητα.

Κι αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα 48 ώρες;

Κι όλοι αυτοί. Λέω το εξής λοιπόν: Δυστυχώς τους έχει πιάσει ένας μεγάλος πυρετός τον τελευταίο καιρό λόγω των δημοσκοπήσεων, λόγω των απωλειών προς το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, λόγω της καινούριας πολιτικής στάσης του Κινήματος Αλλαγής, της υπεύθυνης, αποτελεσματικής και ισχυρής αντιπολίτευσης.

Κ. Φραγγίδη είστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά που σας δίνουν ως Κίνημα Αλλαγής τα γκάλοπ; Βλέπετε να διατηρείται αυτό το ανοδικό κλίμα όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής;

Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά είμαστε και αγχωμένοι και έχουμε την ευθύνη να ανταπεξέλθουμε απέναντι σε όλους αυτούς τους πολίτες που τώρα μας εμπιστεύονται. Κρατάμε δηλαδή, επιτρέψτε μου την έκφραση, χαμηλά τη μπάλα και πρέπει να το αποδεικνύουμε με τη δουλειά μας, με την υπευθυνότητά μας, με τη στάση μας μακριά από λαϊκισμούς. Δεν είμαστε ούτε ο Πολάκης της Βουλής ούτε ο Γεωργιάδης της κυβέρνησης, που ο καθένας με τον τρόπο του ευτελίζει την πολιτική διαδικασία.

Πρέπει να πείτε στον κόσμο ποιοι είστε. Αυτό περιμένει ο κόσμος. (ερώτηση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς)

Ποιοι είμαστε; Το είπα προηγουμένως δεν το ακούσατε; Είπα ότι δεν είμαστε ένα κόμμα όπως εσείς. Είμαστε μία αντιπολίτευση που κάνουμε σκληρή, υπεύθυνη αντιπολίτευση μακριά από λαϊκισμούς και όπου διαφωνούμε, προτείνουμε. Δε διαφωνούμε, ούτε λέμε ότι εσείς τα κάνατε χειρότερα από εμάς. Ο κόσμος πλέον έχει απηυδήσει. Δε θέλει τέτοιες στάσεις και δε θέλει τέτοιες συζητήσεις. Θέλει υπεύθυνο λόγο, υπεύθυνη στάση και να ασχολείται η κάθε πολιτική δύναμη με την καθημερινότητα του πολίτη, με την ακρίβεια, με την πανδημία και όλα αυτά.

Μάλιστα. Κ.Φραγγίδη το ερώτημα είναι: Θα πάμε στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική. Θα τεθεί κάποια στιγμή το θέμα μιας προοδευτικής διακυβέρνησης. Τι θέση θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής;

Έχετε ρωτήσει τα δύο μεγάλα κόμματα τί θα πάρουν; Ο κ. Πρωθυπουργός είπε ότι θα κάνει τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική και θα πάει στις δεύτερες εκλογές γιατί δε θέλει να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση. Το λέει μόνος του. Άρα, δε θέλει να συνεργαστεί με κανέναν. Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Λέει ότι θα είναι πρώτος και ζητάει την προοδευτική διακυβέρνηση. Εμείς λέμε το εξής: η στάση μας θα είναι πάντα μια υπεύθυνη στάση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα πρέπει να κυβερνάται. Όμως θέλουμε από μία νέα θέση, με ισχυρή και υπεύθυνη δύναμη, με τη στήριξη των πολιτών και από άλλη θέση να μπορούμε να λειτουργούμε μέσα στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας. 

Όταν, λοιπόν, θα γίνουν οι εκλογές και επειδή εμείς δε θέλουμε να θίξουμε κανέναν πολίτη, γιατί οι πολίτες θα μιλήσουν στο τέλος και θα δώσουν τη δύναμη σε κάθε κόμμα, και θα μας δώσουν μια αξιόλογη ισχυρή δύναμη, τότε από άλλη θέση και με προγραμματικές προτάσεις θα κάνουμε τις προτάσεις μας απέναντι στα άλλα κόμματα.

Όπως καταλαβαίνετε θα υποχρεωθείτε προεκλογικά, επειδή είναι εκλογές απλής αναλογικής, να πείτε εμείς έχουμε μία πρόταση περί προοδευτικής διακυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει στο Κιν.Αλλ., αν προτείνει, με τους δικούς της όρους. (σχόλιο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς).

Έχετε μάθει να λέτε καλά το ποίημα. Θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι πολίτες και δεύτερον ξέρουμε πολύ καλά, (όπως ξέρατε και με τη μομφή που κάνατε ότι δεν πέφτει καμία κυβέρνηση, πόσο μάλλον μονοκομματική), ότι με την απλή αναλογική δε θα υπάρξουν πλειοψηφίες. Το ξέρετε αυτό. Επομένως μην είστε αιθεροβάμονες, μην πετάτε στα σύννεφα. Άμα μας δώσουν τέτοιο ποσοστό, με το οποίο θα μπορούμε να έχουμε πλειοψηφία, βεβαίως και τότε υπεύθυνα θα κάνουμε τις προτάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.