Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΚουΠα: Νέα νίκη στο Πολύκαστρο με 28 - 55



Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Μία στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, η ΚουΠα Κιλκίς επικράτησε του Εργόναθλου Πολυκάστρου με 28 – 55, διευρύνοντας το σερί της στο 17 - 0.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Με νέο προπονητή στον πάγκο της, το Δημήτρη Καραμιχάλη, η φιλοξενούμενη, μπήκε μάλλον μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο επιτρέποντας τον ελλιπή Εργόναθλο να την προβληματίσει στα πρώτα λεπτά. Το παιχνίδι βέβαια κύλησε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στη συνέχεια. Το σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, απόρροια της αστοχίας των δύο ομάδων, η διαφορά δυναμικότητας ωστόσο επέτρεψε την ΚούΠα να ξεφύγει αυξάνοντας μέχρι το τέλος του αγώνα τη διαφορά. Το πενιχρό τελικό 28 – 55 δεν αφήνει περιθώρια για περεταίρω ανάλυση.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί, παρά μόνο ή σκληρή άμυνα που έπαιξε η ομάδα στο δεύτερο και τέταρτο δεκάλεπτο και επηρέασε τη γενικότερη εξέλιξη του αγώνα, επιτρέποντας τον αντίπαλο να σκοράρει μόλις 5 πόντους (2 και 3 αντίστοιχα) σε 20 αγωνιστικά λεπτά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Η ομάδα για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά ήταν άστοχη, ειδικά έξω από τα 6 και 75. Ήταν ωστόσο ομαδική και αρκετά οικονομική συνολικά. Οι 17 ασίστ σε 23 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς, μαρτυρούν αν μη τι άλλο τον αλτρουισμό και την ομαδικότητα των παικτών, ενώ τα 12 κλεψίματα και οι 3 τάπες (όλες του Θεοδωράκου!) σε αντιπαραβολή με τα 8 λάθη τεκμηριώνουν την οικονομία της ομάδας. Αξίζει να τονιστεί βέβαια και η αμυντική επίδοση με τους 28 πόντους σε 40 λεπτά να αποτελούν ακόμα ένα ρεκόρ από τα πολλά που έχει σπάσει φέτος η ΚούΠα Κιλκίς.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ


Ο Σάββας για ακόμα μία φορά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα. Σκόραρε, πάσαρε, δούλεψε σκληρά και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ήταν ξανά ο καλύτερος. 19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 σίστ και 3 κλεψίματα, ο απολογισμός του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ



Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Γιώργος Θεοδωράκος με προσφορά σε άμυνα και επίθεση. Ήταν φειδωλός στις επιθετικές του προσπάθειες, δεν εκβίασε το σουτ, μοίρασε ωστόσο 7 πάσες ενώ στην άμυνα όπως πάντα ξεχώρισε για το πάθος και την ενέργειά που ξόδεψε. Οι 8 πόντοι, τα 5 ριμπάουντ, οι 7 ασίστ, τα 3 κλεψίματα και οι ισάριθμες τάπες γέμισαν τη στατιστική του παρουσία.

Πολύ καλή και η παρουσία του ταλαντούχου νεαρού Πιπερτζή για όσο διάστημα αγωνίστηκε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ακόμα ένα παιχνίδι μένει για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος. Η ομάδα σήμερα ήταν σφιγμένη, αρκετά εσωστρεφής και άστοχη. Ο νέος προπονητής είναι απείρως έμπειρος και είδε αυτά που έπρεπε να δει. Η ΚουΠα Κιλκίς μετά το παιχνίδι της μεθεπόμενης εβδομάδας με το Βατανιακό θα συνεχίσει την πορεία της συμμετέχοντας όντας πρώτη του Α’ ομίλου της ΕΚΑΣΚΕΜ σε ένα μίνι πρωτάθλημα 4 ομάδων (οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο) με στόχο την πρώτη θέση που δίνει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Όλα θα κριθούν σε εκείνες τις 6 αγωνιστικές και για αυτές οφείλουμε να προετοιμαστούμε.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Καραμιχάλης Δ.)

Παπαδόπουλος Σ. 2, Ημερίδης 8, Ποζίδης 2, Παπαδόπουλος Ν. 2, Φιλιππίδης, Πιπερτζής 10 (1τρ.), Θεοδωράκος 8 (2τρ.), Πατσούρης, Τσιλιγκαρίδης Σ. 4, Τσιλιγκαρίδης Λ., Σιδηρόπουλος, Μανούσος 19.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 11 - 12 / 13 - 29 / 25 - 36 / 28 - 55



Δείτε κάποιες από τις ομορφότερες φάσεις της χθεσινή βραδιάς στο παρακάτω βίντεο:


Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι ήσσονος σημασίας, μιας και εξελίχθηκαν στη σκιά ενός πραγματικού πολέμου εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας. Ας ευχηθούμε ο εφιάλτης αυτός να σταματήσει α μας στοιχειώνει και να μην επιβεβαιώσει τις σκοτεινές σκέψεις πολλών από εμάς για τα χειρότερα που ενδεχομένως ακολουθήσουν.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.