Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Ο Αντώνης Σαουλίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Νεάπολης - Συκεών, μιλά στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Χαράλαμπο Καραγεωργίου


Μαζί μας ο Αντώνης Σαουλίδης,, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, MA-IR, MA-EYP, Υποψήφιος Διδάκτωρ, ειδικευμένος σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, ενεργό και μάχιμο Μέλος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

Η συνέντευξη δόθηκε στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Χαράλαμπο (Μπάμπη) Καραγεωργίου
Στις πρόσφατες προεδρικές εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στηρίξατε ανοιχτά τον κο. Νίκο Ανδρουλάκη. Τι διαφορετικό είδατε στον Ν. Ανδρουλάκη σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους.


Ανανέωση, εμπειρία, σταθερότητα επιλογών και θέσεων, πίστη στην κομματική - παραταξιακή πορεία και προσφορά αλλά κυρίως είδα μια μεγάλη δυνατότητα. Τη δυνατότητα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών, τη δυνατότητα προώθησης των δικών μας ιδεών - όπως άλλωστε γίνεται παντού στον κόσμο όπου η σοσιαλδημοκρατία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επανέρχεται στα πράγματα - και την προοπτική μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε ένα θεσμικό κόμμα δημοκρατικών διαδικασιών, σαφών ρόλων και συγκεκριμένης δομής. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του πολλά από τα αιτήματα της εποχής και τα φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ του έδωσαν την εντολή να απαντήσει σε αυτά. Πιστεύω ότι με παρακαταθήκη την μοναδική αυτή κινητοποίηση θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η κεντροαριστερή σοσιαλδημοκρατική παράταξη να ενδυναμώσει τους δεσμούς της με την κοινωνία;


Οι δεσμοί με την κοινωνία σφυρηλατούνται μέσα από την πολιτική και προγραμματική πρόταση κάθε παράταξης, μέσα από το πολιτικό ήθος, την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια των στελεχών, την αποφυγή συμπεριφορών που πληγώνουν την κοινωνία και εν τέλει από ένα καθαρό μήνυμα προς την ίδια. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα και θα τα ακολουθήσουμε ένα-ένα αυτή τη φορά καθώς από ό,τι φαίνεται πλέον η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να μας ξανακούσει. Μετά από δέκα χρόνια που η παράταξή μας πλήρωσε ένα δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό κόστος γιατί έλαχε σε αυτήν να διαχειριστεί τη χρεοκοπία του Κώστα Καραμανλή, μετά από την τραυματική εμπειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις αστοχίες και τα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας, ο κόσμος αναζητά μια εναλλακτική. Πρώτα φτιάχνουμε ξανά το κόμμα μας. 

Αυτο-οργάνωση, ζωντάνεμα των τοπικών μας οργανώσεων ,καθαρές διαδικασίες, συνέδριο. Κόμμα θεσμικό, κόμμα μελών με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Διάλογος και συμμετοχή με την κοινωνία για την κατάρτιση του δικού μας προγράμματος - ένα ρεαλιστικό προοδευτικό εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα ''κοιτά στα μάτια'' αυτό της Νέας Δημοκρατίας και θα κάνει εμφανές το ''με ποιους είμαστε εμείς''. Εμείς είμαστε με τους πολλούς, με τους μη προνομιούχους του 21ου αιώνα, με τη δυναμική μικρομεσαία τάξη που η Νέα Δημοκρατία αφήνει έξω από κάθε σχεδιασμό. 

Είμαστε με το κοινωνικό κράτος, με το Ε.Σ.Υ με τα καλά δημόσια Πανεπιστήμια αλλά και με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε κράτος και οικονομία. Δημοκρατική πανστρατιά για αλλαγή συσχετισμών και γιατί όχι - ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είμαστε στην υπόθεση αυτή για να παίξουμε το ρόλο συμπληρώματος - είμαστε στην υπόθεση αυτή για να γίνουμε ξανά δύναμη εξουσίας, αλλαγής και ανατροπή όλων των κατεστημένων.

Σε επίπεδο Δήμου πως σας έχει επηρεάσει λειτουργικά ο Covid;
Έχετε κάποιο σημαντικό project σε εξέλιξη;

Φυσικά και μας επηρέασε η πανδημία, όπως και ολόκληρη την κοινωνία. Από την πρώτη στιγμή, στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών λάβαμε όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της και την προστασία της δημόσιας υγείας με τακτικές συνεχείς απολυμάνσεις, τηλεργασία, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πρωτοπορήσαμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ με δωρεάν rapid tests για το σύνολο των κατοίκων μας καθώς και με πραγματοποίηση εμβολιασμών, ακόμη και την τρέχουσα εβδομάδα, χωρίς ραντεβού, με το εμβόλιο Pfizer στα δημοτικά ΚΑΠΗ, αλλά την έναρξη εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Το 2023 έχουμε Εθνικές Εκλογές, ίσως και διπλές, αλλά και Αυτοδιοικητικές.
Εσείς που θα βρίσκεστε; Συνεχίζετε στον Δήμο;


Θα βρίσκομαι παντού, όπου επιτάσσει το πολιτικό καθήκον. Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα αντιδήμαρχος Νεάπολης Συκεών. Υπηρετώ αυτές τις δύο θέσεις με ευπρέπεια, εντιμότητα, αποφασιστικότητα και πάντοτε στην κρίση του πολίτη και συμπολίτη μου. Τίποτε δεν μου χαρίστηκε και ούτε ζητώ να μου χαριστεί. Από τις Συκιές όπου διαμένω, θα δώσω όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. 

Αυτή άλλωστε είναι η δημοκρατία στην οποία πιστεύω - αυτό είναι αν θέλετε και το πολιτικό σχέδιο του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω. Να μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, τόπου διαμονής, εκπαίδευσης ή οικονομικής κατάστασης να υπηρετήσουν τον τόπο τους από όλα τα αξιώματα, πάντοτε με τη σύμφωνη δια της εκλογής γνώμη των πολιτών. 

Έχω μάθει - ειδικά αυτή τη δεκαετία που πέρασε - να δίνω μάχες δύσκολες, μάχες που για άλλους ήταν χαμένες από χέρι. Ήμουν εκεί και στο μεγάλο και στο μικρό ΠΑΣΟΚ. Όπως και στο Δήμο, σε όλες τις θέσεις που μου πρότειναν. Το ίδιο θα πράξω και αυτήν τη φορά.

Ως οικογενειάρχης και σύζυγος - γονέας, ως ενεργός πολίτης, τι ελπίζετε για το νέο έτος;

Πρώτα και πάνω από όλα υγεία. Ελπίζω το 2022 να καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και ο τόπος να ορθοποδήσει γρήγορα. Ελπίζω να μην υποστούμε οικονομική καθίζηση και να καταφέρουμε να περάσουμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά - ανάπτυξη σημαίνει δουλειές για τη νέα γενιά, αξιοπρεπείς συντάξεις, εισοδήματα για το λαό και στήριξη του κοινωνικού κράτους. 

Ελπίζω η χώρα να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις πολλαπλές προκλήσεις που έχει μπροστά της, ελπίζω οι πόλεις μας να γίνουν πιο ανθρώπινες - να βελτιωθεί το επίπεδο των υποδομών και της καθημερινότητας και τέλος εύχομαι η οικογένειά μου να μπορέσει να ανεχθεί την δική μου πολιτική ενασχόληση και να με στηρίξει όπως το κάνει όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθώ να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των μαχών της γενιάς μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.