Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

"Δήμαρχε, οι εκδηλώσεις δεν γίνονται για να ακουστούν οι πολιτικοί και να προβληθούν σε αυτές"


Υπογράφει η Κασσάνδρα
Αγαπητέ Δήμαρχε,
ζούμε δύσκολες εποχές και το γνωρίζεις κι εσύ καλά. Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει το κάθε σπίτι και η Ελλάδα θρηνεί αναρίθμητα θύματα.

Το Κιλκίς είναι και πάλι ουραγός στον εμβολιασμό και στις πρώτες θέσεις στα κρούσματα και στα θύματα. Ντρέπομαι κάθε φορά που βλέπω το όνομα της πόλης μου να φιγουράρει στα δελτία ειδήσεων ως ένας τόπος που συμβολίζει την οπισθοδρόμηση.

Στα δυο αυτά χρόνια δεν είδα καμία μεθοδική ενημερωτική εκστρατεία από πλευράς του Δήμου. Τα φυλλάδια κυκλοφόρησαν εξυπηρετώντας τους τύπους και όχι την ουσία.

Ο πολίτης επιθυμεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους για τα οφέλη ή τις παρενέργειες του εμβολιασμού και τις επιπτώσεις του COVID. Επιθυμεί ακόμα να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές για τους τρόπους προφύλαξης αλλά και για την ίδια τη νόσο. Όσο ο Δήμος δεν μιλά δημόσια και δεν οργανώνει ανάλογες παρεμβάσεις, επιτρέπει στην παραφιλολογία να ανθίζει.

Δεν μπορείτε να τα έχετε με όλους καλά. Και με τους μεν και με τους δε.

Βλέπω ακόμα να διοργανώνετε δια ζώσης ομιλίες για ποικίλα θέματα αντί να συνεχίζετε τις διαδικτυακές εκδηλώσεις. Βλέπω φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις αυτές με το γνωστό παλαιοκομματικό κόλπο: τις δυο-τρεις πρώτες θέσεις που φαίνονται γεμάτες, χωρίς να αποτυπώνεται η ερημιά του συνεδριακού. Οι εκδηλώσεις δεν γίνονται για να ακουστούν οι πολιτικοί και να προβληθούν σε αυτές. Οι εκδηλώσεις γίνονται για τον κόσμο και αυτήν τη στιγμή ο κόσμος είναι σπίτι του και προσπαθεί να συνέλθει και να επιβιώσει.

Οι πολίτες του Κιλκίς χρειάζονται πολιτικούς που να μην αρέσκονται να ακούν τη φωνή και την όψη τους αλλά που επιδιώκουν να ακούν τη φωνή του δημότη τους.

Εκτός αν πρόκειται για μια φωνή που επιθυμείτε να παραμείνει στη σιωπή. Αυτό, τουλάχιστον, αποδεικνύει ο νέος χώρος συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ζητήσατε να φωτογραφηθεί. Μια-δυο σειρές στο τέλος (λιγότερες από ότι παλιότερα) για την παρουσία του Δημότη.

Εκτός αν για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θέλατε να προφυλάξετε το δημότη από τον κορωνοϊό…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.