Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids συναντά τον κόσμο της μυθολογίας


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η θεματική ενότητα της εβδομάδας στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids αφορούσε στη μυθολογία. Αφού μιλήσαμε για τους 12 θεούς του Ολύμπου, στη συνέχεια σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε τον Όλυμπο, χρωματίσαμε τις φιγούρες των θεών και τις κολλήσαμε.

Η πιο ευχάριστη ώρα έφτασε και ακούει στο όνομα μαγειρική! Η συνταγή έγραφε υγιεινά κουλουράκια καρότου. Ανακάτεψαν τα υλικά τους, δημιούργησαν εύπλαστη ζύμη και ξεκίνησαν να φτιάχνουν κουλουράκια. Τα έψησαν για 25' στους 180 βαθμούς και ζεστά κι αφράτα όπως ήταν ικανοποίησαν τις κοιλίτσες τους.

Το μάθημα Catwalk αυτής της εβδομάδας ήταν αφιερωμένο στο σχέδιο. Αφού μάθαμε πληροφορίες για την ιστορία των παπουτσιών, στη συνέχεια η κάθε μικρή μαθήτρια σχεδίασε τα δικά της παπούτσια, τα χρωμάτισε και τα διακόσμησε. Ανυπομονούν για την επόμενη φορά, καθώς οι κυρίες έταξαν μία έκπληξη, για να δούμε.

Η αγαπημένη ρομποτική ολοκληρώθηκε το εγχείρημα ήταν η βήμα βήμα κατασκευή ενός οχήματος ανακύκλωσης. Πρώτα συζητήσαμε για το σημαντικό ζήτημα της ανακύκλωσης και στη συνέχεια δημιούργησε η κάθε ομάδα το δικό της όχημα με τελικό στόχο ποιο όχημα θα φτάσει πρώτο στο σημείο να ξεφορτώσει τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Το ταξίδι στη μυθολογία συνεχίστηκε με την επίσκεψή μας στη χώρα των Κυκλώπων. Πρώτα διαβάσαμε ένα παραμύθι το οποίο με απλό και κατανοητό τρόπο μας έδωσε να κατανοήσουμε ποιοι ήταν οι Κύκλωπες και στη συνέχεια φτιάξαμε τον πιο γνωστό όλων, τον Κύκλωπα Πολύφημο.

Στη ζωγραφική συζητήσαμε για την Αργοναυτική εκστρατεία και στη συνέχεια σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε βήμα βήμα την Αργώ.

Στην ώρα της κηπουρικής συναντήσαμε τον Τζακ και τη φασολιά του. Μας πληροφόρησε για το πώς φυτεύουμε τα φασόλια και πώς τα φροντίζουμε κι έπειτα ο κάθε μικρός κηπουρός του ΚΔΑΠ Kinesis for kids φύτεψε τη δική του φασολιά. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσθέσαμε μία ζωγραφιά-παλάτι που συμβόλιζε το παλάτι στο οποίο σκαρφάλωνε ο Τζακ.

Το ταξίδι στη μυθολογία ολοκληρώθηκε κι εμείς φρεσκάραμε τα όσα ήδη γνωρίζαμε αλλά μάθαμε και καινούριες πληροφορίες. Η εβδομάδα μας, λοιπόν, ολοκληρώθηκε και περιμένουμε την καινούρια που θα μυρίσει Χριστούγεννα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.