Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, στο Κιλκίς


Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τις δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για όλες τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 και το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

Στην πόλη του Κιλκίς:

Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα της 28ης Νοεμβρίου 2021, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης , μέχρι τη δύση του ηλίου.

Φωταγώγηση των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. & Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2021.

Ώρα 12.00 π.μ.:Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17). Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν

1. οι Βουλευτές Νομού Κιλκίς

2. ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

3. ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος»

4. ο Δήμαρχος Κιλκίς

5. Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς

6. Διεύθυνση Πυροσβεστικής Κιλκίς

7. οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων

8. εκπρόσωπος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς

9. o Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης

και οι εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο μας μέχρι την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο oποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος, οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.