Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Κιλτίδης: «Νοσοκομεία Νομού Κιλκίς, αν δεν μπορείτε, μη τα ευτελίζετε»


Του Κώστα Κιλτίδη
Παρακολουθώ εδώ και μήνες την συζήτηση για το Νοσοκομείο Γουμένισσας. Από το 1990, μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΥ, άσκοπες και άστοχες συζητήσεις χωρίς όραμα, ούτε καν γνώση. Σκοπιμότητες και ματαιότητες που προδίδουν την περιοχή της Παιονίας και τους κατοίκους της. Η δε σκέψη για υγειονομική προοπτική απουσιάζει παντελώς. Λόγω της Πανδημίας, μετά την έκρηξή μου τον Δεκέμβριο του 2020, αφού είχα εξαντλήσει κάθε όριο προτάσεων και νουθεσίας, σιωπώ.

Αυτές τις ημέρες όμως, ζούμε πάλι ενέργειες που αναγορεύουν τον Νομό μας σε περιοχή «φαιδράς πορτοκαλέας». Φωτογραφίζονται και γνωστοποιούν ρυθμιστική μελέτη του Γ.Ν. Κιλκίς δίχως κατάθεση των πορισμάτων με αιτιολόγηση. Θα επανέλθω αναλυτικά, αλλά σήμερα θέτω κάποιες σκέψεις που γενούν ερωτήματα.

1ο. Γνωρίζουν ότι το Γ.Ν. Κιλκίς έχει ρυθμιστικό από το 1992-1993 και αν ναι, πότε εκπνέει η χρησιμότητά του;

2ο. Πως και γιατί διατίθενται πόροι και εργατοώρες για νέο ρυθμιστικό, ενώ δεν έχει υλοποιηθεί το υπάρχον;

3ο. Βάσει του ρυθμιστικού του 1992-1993 αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της 3ης Πτέρυγας και νέας νοσηλευτικής Μονάδος, που εντάχθηκε σε ΕΣΠΑ και δεν υλοποιήθηκε.

4ο. Διαβάζω ότι στην παρουσιασθείσα ρυθμιστική μελέτη προβλέπεται κατεδάφιση της 2ης Πτέρυγας του 1960. Αντιλαμβάνεσθε περί τίνος θέματος πρόκειται;

Καλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη Ανδρέα να συγκαλέσει σε ανοιχτή συζήτηση, με τους θεσμικούς φορείς και τους ειδήμονες, πριν η άγνοια και οι στρεβλώσεις οδηγήσουν τους πολίτες του νομού Κιλκίς σε αντιπαλότητες, φόβο και απόγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.