Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 30/10/2021, 4:51 μ.μ.


Εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 38χρονου ημεδαπού
Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τρία άτομα για υπόθεση εκβίασης σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 46, 66 (άνδρες) και 22 (γυναίκα) ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 60χρονου ημεδαπού συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Προηγήθηκε καταγγελία του 38χρονου και του 41χρονου αδερφού του στην ανωτέρω Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον 38χρονο, δημοσιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες (29-10-2021) προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη.

Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ανωτέρω ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους έτερους συλληφθέντες.

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb ) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες ( 29 Οκτωβρίου 2021) το πρωί στις Σέρρες από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, μπήκε σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του με το περιεχόμενό της και αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό της. 

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φακός και μία τραπεζική κάρτα, την οποία χρησιμοποιούσε για να παραβιάζει εισόδους. Όπως διαπιστώθηκε, νωρίτερα την ίδια ημέρα προσπάθησε να παραβιάσει ακόμη τρία γραφεία στις Σέρρες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούνιο του 2021, παραβίασε σταθμό τηλεπικοινωνιών σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε 13 μπαταρίες συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές και καθιστώντας τον σταθμό μη λειτουργικό.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 93.630 έλεγχοι, από τους οποίους οι 52.757 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 256 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

91 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 89 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

34 στη Θεσσαλονίκη,
16 στην Ήπειρο,
9 στο Βόρειο Αιγαίο,
7 στη Δυτική Ελλάδα,
5 στην Κεντρική Μακεδονία,
4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
4 στα Ιόνια Νησιά,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στο Νότιο Αιγαίο,
3 στην Πελοπόννησο και
2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 72.181 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.994 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.187 των 150 ευρώ.

14 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

8 στο Βόρειο Αιγαίο,
3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
2 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.033 ομοειδείς παραβάσεις.

149 παραβάσεις και 4 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη πελάτη διότι επέδειξε πιστοποιητικό άλλου προσώπου κατά τον έλεγχο, τα προβλεπόμενα πρόστιμα βεβαιώθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερηςαναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 5 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

σύλληψη πελάτη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

από 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή εργασίας σε 6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς δεν είχαν ανοιχτέςτουλάχιστον δυο πλευρές στον υπαίθριο χώρο.

14 πρόστιμα σε ισάριθμους πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι δεν κατείχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για υπέρβαση του μεγίστου επιτρεπομένου αριθμού πελατών εντός του καταστήματος,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

Στα Ιόνια Νησιά, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας σε πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Αττική, 1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.388 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.605 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 413 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.