Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Οι Μακεδονίτισσες βιγλατόρισσες του Ελληνισμού

Υπογράφει ο 
Σωτήρης Μαρκάδας
Δάσκαλος - Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Αυτές τις μέρες, ξαναθυμούμαστε όλες εκείνες τις Μακεδονίτισσες δασκάλες που υπήρξαν βιγλατόρισσες του Ελληνισμού στη Μακεδονία και θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε Ελληνικά Σχολεία.

Κλίνουμε το γόνυ σε όλες εκείνες τις συναδέλφισσες μας, όπως τη Χατζηγεωργίου Κατερίνα, την Κονδηλιάρη Σουλτάνα, τη Βλάχου Λιλή, την Τράικου Βελίκα, τη Φιλιππίδου Αγγελική και τόσες άλλες που ως νεαρές δασκάλες έγιναν οι φανοί του Ελληνισμού κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.

Σε όλες εκείνες τις εικοσάχρονες κοπέλες, τις άσκιαχτες δασκάλες που δίδασκαν και αγωνίζονταν, που δεν εγκατέλειψαν τις ‘’βίγλες’’ τους, που τις γνωρίζουμε ή «είναι γνωστές μόνο εις ΚΥΡΙΟΝ», σε όλες εκείνες, δεν χρωστάμε απλώς πολλά:

Είμαστε εδώ επειδή υπήρξαν αυτές!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.