Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Επίσκεψη Δημάρχου Κιλκίς στον Τοποτηρητή της ΙΜΠΚ, Μητροπολίτη Γουμενίσσης για τους εμβολιασμούς


Επίσκεψη στον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Επισκοπείο της Γουμένισσας ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό τη χάραξη κοινής γραμμής για τους εμβολιασμούς.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για την επιβραδυντική πορεία των εμβολιασμών, όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα, καθώς και για την ανησυχητική διασπορά των μεταλλάξεων του Covid -19 με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στις αντοχές των υγειονομικών δομών, και ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας και του σώματος των κληρικών σε μια πιο συντονισμένη προσπάθεια, υπό τη μορφή της σύστασης, στο εκκλησιαστικό πλήρωμα που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί να προχωρήσει άμεσα στον εμβολιασμό του.

Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ως μέλος και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που την ώρα εκείνη συγκαλούσε την 164η Συνοδική Περίοδο για το μήνα Ιούλιο υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου παρουσία του Υπουργού Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με αίτημα από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου τη στήριξη της Εκκλησίας στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας, επισήμανε ότι οι όλες οι Μητροπόλεις θα δεχθούν και θα εφαρμόσουν την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. 

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του κορυφαίου εκκλησιαστικού οργάνου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συστήνει στους πιστούς για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.