Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 14/7/2021, 5:54 μ.μ.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη χθες (13 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πολεμικά όπλα, 1 κυνηγετικό όπλο, 2 γεμιστήρες όπλων και 164 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιανουάριο του 2021, με το πρόσχημα πώλησης ηλεκτρονικής συσκευής (tablet) μέσω διαδικτυακής αγγελίας, έπεισε ημεδαπό άνδρα στις Σέρρες, να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 408 ευρώ, δήθεν για την αγορά της συσκευής, χωρίς ουδέποτε να την παραλάβει.

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στις περιοχές Πανοράματος και Πυλαίας

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στις περιοχές Πανοράματος και Πυλαίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, η αξία του αντικειμένου της οποίας υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 25χρονος από κοινού με συνεργούς του τον Αύγουστο του 2019 ενώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών από οικίες στις προαναφερόμενες περιοχές.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, προέβησαν συνολικά σε 7 διαρρήξεις και κλοπές, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ενδύματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 163.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις ατόμων για (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις δύο (2) συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

1η περίπτωση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης 32χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (13-07-2021), αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Γερακαρούς) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Ο 32χρονος οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη διασταύρωση Αγίου Βασιλείου προς Πανόραμα, το ακινητοποίησε και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν συνολικά έξι (6) παράτυποι μετανάστες (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών), οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μεσημβρινές ώρες χθες (13-07-2021) εντόπισαν σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της πόλης 6 αλλοδαπούς, 5 εκ των οποίων δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και έναν 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα των παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν πρωινές ώρες χθες παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, απ’ όπου άγνωστος οδηγός τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως, ο 24χρονος τους παρέλαβε προκειμένου να τους οδηγήσει σε ένα μέρος, για να εκδώσουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.