Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 3/6/2021, 11:50 μ.μ.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων εταιριών – καταστημάτων, οχημάτων, ΑΤΜ και κλοπής οχήματος σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση - συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα και συνέργεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έκρηξη και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου του 2020 έως και τέλη Μαΐου του 2021, ενώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν στην τέλεση έκνομων πράξεων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους που εντοπίζεται στις περιοχές του Λαγκαδά, Τριανδρίας, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά και Ευόσμου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ενέχονται σε (1) διάρρηξη ΑΤΜ με χρήση στερών εκρηκτικών, (6) διαρρήξεις εταιριών – καταστημάτων, (2) διαρρήξεις οχημάτων και (1) κλοπή οχήματος.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση των στόχων τους και η διαφυγή τους χρησιμοποιώντας δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είχαν αφαιρέσει τον Μάιο του 2020 από την περιοχή του Κορδελιού.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (02-06-2021) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, με την συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς και δικυκλιστών της ομάδας Δίας, στις οικίες τους στην περιοχή της Μενεμένης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) ασύρματος πομποδέκτης συντονισμένος με την συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,

(6) κινητά τηλέφωνα,

(2) ανδρικά ρολόγια, των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται,

(1) κλειδί οχήματος πασπαρτού και

διάφορα αυτοσχέδια εργαλεία διάνοιξης οπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις για κλοπές και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθησαν χθες (2 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαπές γυναίκες, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τις πρωινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, διέρρηξαν ένα διαμέρισμα στις Σέρρες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. 

Επίσης, την ίδια ημέρα, διέρρηξαν ακόμη ένα διαμέρισμα στην ίδια περιοχή, χωρίς να ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι, η μία από τις προαναφερόμενες διέρρηξε τον Μάρτιο ένα διαμέρισμα, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ, ενώ τον προηγούμενο μήνα διέρρηξε ένα ακόμη διαμέρισμα, μέσα από το οποία φαίρεσε κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθουσών.

Συνελήφθη επίσης χθες (2 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξε δύο καταστήματα, που βρίσκονται σε περιοχή των Σερρών και από το ένα αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σερρών, σύμφωνα με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3ετών, για διακεκριμένες κλοπές.

Εξιχνίαση κλοπής

Από τo Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το απόγευμα της 30ης Απριλίου 2021 σε περιοχή της Πέλλας διέρρηξε ένα σταθμευμένο όχημα και αφαίρεσε από αυτό μία τσάντα που περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 200 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 62.023 έλεγχοι, από τους οποίους οι 26.536 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 194 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

153 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ , ως ακολούθως:

30 στο Βόρειο Αιγαίο,
18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
17 στη Θεσσαλονίκη,
14 στην Κρήτη,
13 στα Ιόνια Νησιά,
12 στην Αττική,
11 στη Δυτική Μακεδονία
9 στη Στερεά Ελλάδα,
8 στην Κεντρική Μακεδονία,
8 στην Ήπειρο,
5 στην Πελοπόννησο,
4 στη Δυτική Ελλάδα,
2 Θεσσαλία και
2 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 57.025 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 54.928 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.097 των 150 ευρώ.

24 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στη Κρήτη,
5 στη Πελοπόννησο,
1 στην Κεντρική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλία,
1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.664 ομοειδείς παραβάσεις.

17 παραβάσεις και 2 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη παντοπωλείου, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες για μη χρήση μάσκας.

Στην Πελοπόννησο, 4.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και παραβίαση απαγόρευσης μουσικής, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ, για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.554 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.020 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.