Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Η Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης: Αναγκαία όσο Ποτέ

Γράφει η
Γαρυφαλλιά Αϊδαρίνη*
Πέρασαν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μεγάλες στρατιωτικές, πολιτικές αλλά και άγνωστες προσωπικότητες έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτή τη μεγάλη ιστορική στιγμή. Και να που εμείς, όντας «λίγοι» μπροστά τους, ήρθε η ώρα να τους τιμήσουμε δύο αιώνες μετά. 

Ήρθε η στιγμή να τιμήσουμε τη μνήμη τους, να πραγματοποιήσουμε μία σημαντική ιστορική ανασκόπηση, αλλά και ταυτόχρονα να ατενίσουμε το μέλλον αυτού του έθνους με αισιοδοξία και ενθουσιασμό.

Η στιγμή της επετείου είναι κομβικής σημασίας. Αυτό συμβαίνει, διότι τη στιγμή που βιώνουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση στην καθημερινότητα μας, την στιγμή που τα πράγματα γύρω μας εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς, τη στιγμή που η καθημερινότητα των ανθρώπων μετεξελίσσεται χωρίς επιστροφή, είναι απαραίτητο να μελετάμε την ιστορία μας, να μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε και ποιοι συνέβαλλαν στην διαμόρφωση του κράτους αλλά και της κοινωνίας που είμαστε σήμερα. Αυτή η γέφυρα που συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον πρέπει να στέκεται πάντα εκεί, ακλόνητη, στιβαρή και ακμαία.

Σε κανονικές συνθήκες, με ελεύθερες μετακινήσεις και με την οικονομική ανάπτυξη που προβλεπόταν, η παρούσα επετειακή εκδήλωση θα έπρεπε να ήταν φαντασμαγορική, από άκρη σε άκρη στην ελληνική επικράτεια. Εντούτοις δυστυχώς υπό συνθήκες πανδημίας, περιορισμών και αρνητικής ψυχολογίας, καλούμαστε να εορτάσουμε την σημαντική αυτή επέτειο λαμβάνοντας υπ όψιν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρ ’όλες τις δυσκολίες και την δυσμενή χρονική στιγμή που καλούμαστε να εορτάσουμε αυτήν την σημαντική επέτειο, έρχεται η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη προωθεί πολύ δυναμικές δράσεις, για να τιμήσει αυτήν την επέτειο με κάθε επισημότητα, τηρώντας παράλληλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. 

Κατάφερε να συλλέξει από Έλληνες ανά την υφήλιο σημαντικές προτάσεις για τις εκδηλώσεις, να προγραμματίσει δράσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και να συλλέξει τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση αυτών. Έτσι, παρόλη την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, με «όπλα» την ενότητα, την ομοψυχία και την θετική διάθεση, θα τιμήσουμε την ιστορία μας όπως της αξίζει, ώστε να ατενίσουμε το μέλλον μας με αυτοπεποίθηση.

*Η Γαρυφαλλιά Αϊδαρίνη είναι Δημοσιογράφος / Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Παιονίας της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.