Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση για τους τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς στο Δήμο Κιλκίς

Ομόφωνα αρνητική ήταν η γνωμοδότηση τόσο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη δημιουργία τριών φωτοβολταϊκών σταθμών στις περιοχές της Πικρολίμνης, Λεβεντοχωρίου-Μεσιανού και Καστανιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πίσω από τη συγκεκριμένη επένδυση διεκδικεί 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικών και δασικών εκτάσεων.

Στους λόγους που συνηγόρησαν στην αρνητική εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι στην Πικρολίμνη υπάρχει πηγή δεξαμενής νερού που υδρεύει όλη τη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης, στις Καστανιές είναι όλες βοσκήσιμες εκτάσεις, ενώ στο Λεβεντοχώρι η απόσταση της επένδυσης είναι μόλις 150 μέτρα από τον οικισμό. Επίσης, και στις τρεις περιπτώσεις περιμετρικά των επενδύσεων λειτουργούν κτηνοτροφικές μονάδες.

Εισηγούμενος αρνητικά το θέμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Γιώργος Μπαλάσκας τόνισε ότι ο Δήμος Κιλκίς τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όχι όμως όταν θίγεται το συμφέρον του τόπου και του πρωτογενή τομέα του και πρωτίστως των ανθρώπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.