Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

ΚΔΑΠ Kinesis for kids: Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία του διαδικτυακού σεμιναρίου Α’ Βοηθειών


Δελτίο Τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Α’ Βοηθειών για παιδιά, εκπαιδευτικούς και ενηλίκους μέσω σύγχρονης διδασκαλίας από απόσταση, προσαρμοσμένο σε COVID-19. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και ενήλικους.


Πλήθος κόσμου γονείς και παιδιά και από τις δύο δομές παρακολούθησαν το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών συμμετείχαν και αντιλήφθηκαν την σημαντικότητά του!

Η οργάνωση και υλοποίηση του έγινε από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids SAVE LIVES- Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Κεντρικής Μακεδονίας το ΚΔΑΠ Kids Athletics στην Περαία Θεσσαλονίκης και τα ΚΔΑΠ Kinesis for kids στο Κιλκίς.

Ένα εγκεκριμένο μάθημα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας.

Ομιλητής και δάσκαλός μας σε αυτό το μάθημα ήταν ο Αναστάσης Στεφανάκης. Είναι τόσο καλά εκπαιδευμένος και κατάλληλος για τη μεταλαμπάδευση των γνώσεών του σε μικρούς και μεγάλους, που έκανε τη διδασκαλία του διασκέδαση για μας. 

Το σεμινάριο αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό μάθημα από αυτά που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε, στόχος του είναι να μας μυήσει στην προαγωγή της σωματικής και κοινωνικής ζωής, να κατανοήσουμε μικροί και μεγάλοι τη σημασία που έχει η πρόληψη, η σωστή αντίδραση στις επείγουσες καταστάσεις και την αλληλεγγύη προσφέροντας τη βοήθειά μας σε όποιον τη χρειάζεται. Είναι ένα μάθημα ζωής και μας εκπαιδεύει στις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής που είναι ο εθελοντισμός, η προσφορά και η αλληλεγγύη.

Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι, οι συμμετέχοντες να διδαχτούν πώς να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα ενός καρδιακού επεισοδίου, να προσεγγίζουν ένα θύμα που κατέρρευσε με ασφάλεια και χρήση ΜΑΠ, να αξιολογούν το θύμα το οποίο έχει καταρρεύσει, να καλέσουν ορθά την Υπηρεσία Προνοσοκομειακής Φροντίδας (166), να καλέσουν όταν απαιτείται τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Επείγουσας Κλήσης (112) και να ξεκινήσουν έγκαιρα Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Παρά τις πολλές ώρες ο κόσμος έμεινε έως το τέλος και συμμετείχε ενεργά.

Οι δράσεις των δομών μας δεν σταματούν, παρά τις δυσκολίες λόγω του Covid-19. Σύντομα και άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Kids Save LIVES- Α’ Βοήθειες, λοιπόν, απαραίτητες για όλους. Μπορεί ένα παιδί να σώσει τη ζωή σου, ενημερώσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου