Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Δήμαρχε αυτά είναι τα αξιοθέατα του Κιλκίς;


Αγαπητέ Δήμαρχε Κιλκίς
Αν περάσεις από τον Άγιο Θεράποντα, θα δεις ότι απέναντι υπάρχει μια παμπάλαια τουριστική ενημερωτική πινακίδα. Πρέπει να είναι από την εποχή Τάκη Τερζίδη μάλλον. Αν την "μελετήσεις", θα σου δημιουργηθούν ποικίλα συναισθήματα. Από άφθονο γέλιο μέχρι απορία, θυμό, νεύρα, απογοήτευση. 

Θα το λέγαμε κυρίως "κατάμουτρη κοροϊδία" όχι μόνο στους Κιλκισιώτες αλλά και στους ξένους επισκέπτες που θα ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ. Δυστυχώς Δήμαρχε είναι πικρή πολύ πικρή η αλήθεια. Είναι τραγικό λάθος να επισκεφτεί κάποιος το Κιλκίς.

Αγαπητέ 
Δήμαρχε, δεν ντράπηκαν ούτε αυτοί που την έβαλαν αλλά και ούτε όσοι την ανέχονται. Πάμε να τη "μελετήσουμε" λοιπόν; Στα γρήγορα Δήμαρχε, γιατί αν αναλύσουμε το θέμα "Τουρισμός στο Κιλκίς" θέλουμε ολόκληρα βιβλία, που θα κλάψουν μανούλες με αλήθειες που που με το ζόρι κρατάμε μέσα μας.

1. Πρώτο αξιοθέατο ένα απλό συνεδριακό κέντρο. Πού να το πεις και να μην σε πάρουν με τις πέτρες
Δήμαρχε; Ποιος θα πάει να επισκεφτεί ένα συνεδριακό κέντρο; Τόση ξεφτίλα; Τόση κοροϊδία στον ξένο; Συνεδριακό κέντρο;

2. Σπήλαιο. Τι θα γίνει με την πρόσληψη ξεναγού-φύλακα τώρα που έφυγε με σύνταξη ο τιτανομέγιστος Βασίλης Μακρίδης; Ποιος κάνει ξεναγήσεις σήμερα Δήμαρχε στο καμάρι μας, το σπήλαιό μας; Αύριο έρχεται ένα σχολείο Δήμαρχε. Ποιον θα φωνάξεις ώστε να μη γίνουμε ρεζίλι;

3. Αρχαιολογικό Μουσείο. Πάλι καλά που ήρθε η Γεωργία Στρατούλη και με τις δράσεις της το κάνει επιτέλους εξωστρεφές και γνωστό.

4. Ηρώον. Η μεγάλη μας χαμένη ευκαιρία. Ένα μουσείο που αν είχαμε "ανοιχτά μυαλά" θα γινόταν εντυπωσιακό και διαδραστικό και θα προσέλκυε χιλιάδες μαθητές και όχι μόνο. Θα γινόταν χώρος μνήμης, γνώσης, ψυχαγωγίας. Τα γράψαμε και τα ξαναγράψαμε Δήμαρχε, με ρεαλιστικά επιχειρήματα και με παραδείγματα από αντίστοιχα μουσεία του εξωτερικού που φέρνουν χρήμα και νέες θέσεις εργασίας. Αλλά είπαμε. "Κιλκίς είμαστε". Εκεί για πάντα στο τέλμα και τον πάτο.

5. Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου. Είναι επισκέψιμος; Πότε άραγε να πάει κάποιος αφού είναι μοναστήρι; Τον εξωτερικό απαίσιο χώρο τον είδες 
Δήμαρχε; Πας να αγναντέψεις το Κιλκίς και βλέπεις ξερόχορτα, χώματα, σκουπίδια, προφυλακτικά. Αντί να βάλετε λίγη άσφαλτο, δυο παγκάκια, 2-3 φανοστάτες με ένα πέτρινο τοιχάκι. Πήγε εκεί ο Ευτύχης να δει το Κιλκίς από ψηλά και εμείς ντραπήκαμε που τον βλέπαμε μέσα στη βρωμιά. Ή νομίζεις δεν το είδε;

6. Θέατρο Λόφου. Τα μοναδικά θέατρα που αξίζουν επίσκεψη 
Δήμαρχε είναι τα αρχαία. Τα καινούργια είναι για να δεις μια παράσταση.

7. Παλιά Νομαρχία. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Παραιτούμαστε, φεύγουμε και ησυχάζουμε. Είστε άπαιχτοι πραγματικά. Ένα κόσμημα που όλοι όσοι πέρασαν κατάφεραν να το κάνουν ένα ερείπιο, αντί να το εκμεταλλευτούν για όφελος των Κιλκισιωτών. Εστία βρωμιάς και δυσωδίας. Είχαμε προτείνει να το κάνετε Μουσείο Σιταριού, αφού το Κιλκίς έχει μόνο σιτάρια και Βαρδάρη. Α! και καλή ορθοπεδική. Εκατομμύρια πέφτουν από ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα για αναπλάσεις, ανακαινίσεις, νέες καινοτόμες ιδέες αλλά εμείς Κιλκιστάν όπως πάντα.

8. Βρύση Σαλάτς. Το εγκεφαλικό προ των πυλών 
Δήμαρχε. Υπάρχει άνθρωπος που θα πάει να δει μια παρατημένη και βρώμικη τουρκική βρύση; Που ποτέ δεν καθαρίστηκε η κατάμαυρη και ρυπαρή πέτρα, δεν έχει γίνει κάποια ανάπλαση, με ιδιαίτερο φωτισμό κ.α.; Με χιλιάδες μέλισσες το καλοκαίρι που δεν τολμάς να πλησιάσεις;

Για να μην αναφέρουμε την απαξιωμένη Δοϊράνη και το ανέκδοτο που λέγεται "Μουσείο Δοϊράνης", τον κλειστό Βοτανικό Κήπο κι ας προσκαλούμε τον κόσμο να τον επισκεφτεί. Να μιλήσουμε για την επίσης απαξιωμένη Πικρολίμνη που θα μπορούσε να γίνει διεθνές κέντρο θεραπειών μόλις λίγα χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη;

Για οποιαδήποτε απορία, διαφωνία, διαφορετική άποψη, στη διάθεσή σας 
Δήμαρχε με άφθονο φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.