Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Τζάμπα μάγκες


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Υποτίθεται που λέτε ότι τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης. Μέρες που οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πιο αδύναμους. Για κάποιους άλλους όμως φαίνεται πως όλες οι μέρες είναι ίδιες τη στιγμή που το εγώ και η συναισθηματική τους ακαμψία τους κάνει να πιστεύουν πως είναι πάνω από όλους κι από όλα και πως θα μείνουν ατιμώρητοι ακόμα κι αν σηκώσουν όπλο για να σκοτώσουν έναν ανυπεράσπιστο σκύλο. Για άλλη μια φορά τα χωριά του Κιλκίς έγιναν θέμα στα Αθηναϊκά δελτία ειδήσεων.

Μετά την Ποντοηράκλεια, ήρθε η Ακροποταμιά. Στην πρώτη περίπτωση κάποιος πυροβόλησε σκύλο επικαλούμενος ότι του έτρωγε τις κότες. Μετά, μια οικειοθελής παράδοση στην Αστυνομία και μια κατά συνθήκη μεταμέλεια και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Στη δεύτερη περίπτωση κάποιος ηλικιωμένος που κατείχε παράνομα όπλο πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο μόνο και μόνο επειδή μπήκε στην αυλή του. Στη συνέχεια δε έτρεξε να ξεφορτωθεί το πτώμα σκεπτόμενος πως αν δεν υπάρχει πτώμα δεν υπάρχει και έγκλημα. 

Αυτό και μόνο δείχνει την ευθυνοφοβία την πονηριά και την κακώς εννοούμενη ταύτιση της δύναμης με την όποια επιβάλλεσαι μέσω της τζάμπα μαγκιάς στους πιο αδύναμους από σένα. Ευτυχώς που ευσυνείδητοι πολίτες ειδοποίησαν εγκαίρως την Αστυνομία η οποία στην περίπτωση αυτή έκανε τη δουλειά της άψογα.

Ακολούθησε αυτόφωρη σύλληψη και απαγγελία κατηγορίας για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κακοποίηση ζώου η οποία και επισύρει πρόστιμο τριάντα χιλιάδων ευρώ.

Ας ελπίσουμε ο εν λόγω κύριος να μην κρυφτεί πίσω από καμιά δικηγορική δεινότητα μέσω της οποίας πολλοί του επαγγέλματος επιχειρούν να αποδείξουν ότι ξέρουν να εκμεταλλεύονται κάθε τρύπα και παράθυρο του νομού για να αθωώσουν τέτοιου είδους εγκληματίες, δίνοντας βήμα και σ άλλους του ίδιου φυράματος να κάνουν τα ίδια.

Στο μεσημεριανό του ΣΚΑΙ γίναμε θέμα. Στο μεσημεριανό του Αlpha επίσης. Κι εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα εξακολουθήσω να δίνω δημοσιότητα σε τέτοιου είδους θέματα μέχρι η αρνητική διαφήμιση να ενεργοποιήσει τους καθ' ύλην αρμόδιους όσον αφορά τα αδέσποτα, για τα οποία μέχρι τώρα το μόνο που βλέπουμε είναι τις φόλες να πέφτουν βροχή. Έργο πάλι όχι. Γιατί η ανοργανωσιά φαίνεται στο ότι οι μόνοι που χάλασαν τη γιορτινή τους ησυχία σε βάρος των οικογενειών και των επιχειρήσεων τους ήταν οι εθελοντές της Φιλοζωικής, οι οποίοι και έπρεπε να βρούνε λύση για την φύλαξη του πτώματος μέχρι και την επόμενη εργάσιμη. 

Μέχρι τώρα στο μυαλό μου η λέξη χωριό είχε ταυτιστεί με την αγνότητα την καθαρότητα και την ελληνική φύση. Ενώ τώρα κινδυνεύει να ταυτιστεί με την κουτοπονηριά την ευθυνοφοβία, κι όλη εκείνη την έλλειψη παιδείας και μόρφωσης που κάνει τους ανθρώπους να ταυτίζουν την έννοια της δύναμης με την παράνομη απόκτηση μιας καραμπίνας. 

Ας ελπίσουμε η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας και η επιβολή του προστίμου να λειτουργήσει αποτρεπτικά από παρόμοιες ενέργειες παρόμοιους επίσης, τζάμπα μάγκες που υποτιμούν την αξία της ζωής όταν έχουν να κάνουν με ένα ανυπεράσπιστο ζώο.

4 σχόλια:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.