Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Αθανασίου Πάγκου


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του ορθοπεδικού ιατρού και ιστορικού μέλους της Τέχνης, Αθανασίου Πάγκου. Υπήρξε ορόσημο για το Κιλκίς, για το Νοσοκομείο και την πόλη, εμπνευστής πολλών νέων ιατρών και ανθρώπων που τον πλαισίωναν. Στην οικογένεια και τους οικείους του ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη.

Για τους ανθρώπους της Τέχνης ήταν ο Θανάσης. Ο άοκνος, δοτικός, επίμονος, αποτελεσματικός, δυναμικός Θανάσης. Ο αθόρυβος και ακάματος σε ό,τι του ζητήθηκε. Αν η Κική ήταν το δέντρο για την Τέχνη, ο Θανάσης ήταν οι ρίζες που το στήριζαν και το προστάτευαν. Αν η τέχνη ήταν ο δεύτερος σύντροφος της ζωής της Κικής, για το Θανάση ήταν η νόμιμη ερωμένη του.

Ο αφανής, πολλές φορές, ήρωας, ο στυλοβάτης της θεατρικής ομάδας στα τεχνικά ζητήματα, ο ακούραστος εργάτης για την δημιουργία της Πινακοθήκης. Άνθρωπος χαρισματικός, με πάθος για όλα, για την ιατρική, την τέχνη, τα γράμματα, τον πολιτισμό, ιδεολόγος, μαχητής του δίκιου, βαθύτατα πολιτικοποιημένος με ξεκάθαρη και καίρια θέση για την κοινωνία και τον κόσμο.

Θανάση έχεις μια θέση στις καρδιές μας, είσαι αναπόσπαστο κομμάτι της Τέχνης, μας προσέφερες μνήμες και πράγματα ανεκτίμητα.

Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα. Καλό ταξίδι σου και να δώσεις ένα φιλί την Κική από όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.