Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Το ΚΔΑΠ Kinesis ανακυκλώνει


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε μιλώντας για την ανακύκλωση. Την ώρα της ζωγραφικής οι καλλιτέχνες μας σχεδίασαν το σήμα της ανακύκλωσης, όπου γέμισαν το κάθε βέλος με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά και στη μέση τοποθέτησαν τη γη αφού την έκοψαν και τη χρωμάτισαν.

Άλλο ένα ενδιαφέρον μάθημα, το ‘Eco News’ βοήθησε τα παιδιά να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση και συγκεκριμένα για την ανακύκλωση της μπαταρίας. Αφού ακολούθησε σχετική συζήτηση, στη συνέχεια έφτιαξαν έναν κάδο ανακύκλωσης για μπαταρίες. Έτσι το ΚΔΑΠ Kinesis for kids διαθέτει τον δικό του κάδο για ανακύκλωση μπαταρίας.

Ακολούθησε το μάθημα του Catwalk! Οι μικρές σχεδιάστριες μόδας του ΚΔΑΠ Kinesis for kids έπιασαν τα ψαλίδια τους και ξεκίνησαν να κόβουν σε λωρίδες το τούλι για να φτιάξουν μία φούστα τουτού. Έπειτα μετρήσαμε τη μέση της κάθε σχεδιάστριας μόδας για να κόψουμε το λάστιχο και στη συνέχεια ξεκινήσαμε να δένουμε τα κομμάτια τούλι στο λάστιχο. Σιγά σιγά η φουντωτή μας φούστα άρχισε να παίρνει μορφή. Όμως θα χρειαστεί λίγη υπομονή μέχρι το επόμενο μάθημα όπου θα ολοκληρωθούν οι δημιουργίες!

Στην ώρα του ‘Φτιαξ' το μόνος σου’ αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία κούκλα για κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς το θέμα της εβδομάδας ήταν η ανακύκλωση. Συγκεντρώσαμε τα υλικά μας- ύφασμα, κομμάτι εφημερίδας και ρολό από χαρτί και ξεκινήσαμε δουλειά. Κόψαμε, χρωματίσαμε και συναρμολογήσαμε! Η χειροποίητη κατασκευή μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Δεν έλλειψε από το πρόγραμμα μας και η ρομποτική! Οι μικροί ρομποκατασκευαστές μίλησαν για τη σημαντικότητα της μέλισσας στο ζωικό βασίλειο και στη συνέχεια κατασκεύασαν μία η οποία θα περιστρεφόταν γύρω από ένα λουλούδι. Ξεκίνησαν, λοιπόν, να συναρμολογούν βήμα βήμα και αφού την έφτιαξαν την προγραμμάτισαν ώστε να περιστρέφεται με συγκεκριμένη ταχύτητα γύρω από το λουλούδι. Έπειτα, άρχισαν την αποσυναρμολόγηση και αναμένουν για το επόμενο μάθημα!

Τέλος, δεν απουσίασαν και οι όμορφες μυρωδιές την ώρα της μαγειρικής. Με τους μικρούς μας μάγειρες φτιάξαμε αφράτα πεϊνιρλί. Βάλαμε τα υλικά μας, ζυμώσαμε εύπλαστο ζυμαράκι και στη συνέχεια ο κάθε μικρός σεφ έφτιαξε το δικό του πεϊνιρλί. Αφού δώσανε σχήμα στο ζυμάρι τους πρόσθεσαν κασέρι και τα έβαλαν στον φούρνο για 20' στους 180 βαθμούς. Η δομή μας μοσχομύρισε και τα στομαχάκια μας έμειναν ικανοποιημένα!

Στην εβδομάδα που μας πέρασε, λοιπόν, ενημερωθήκαμε για ένα σημαντικό ζήτημα-την ανακύκλωση- ζωγραφίσαμε, ράψαμε, δημιουργήσαμε, μαγειρέψαμε και περιμένουμε το επόμενο θέμα με τις υπέροχες δημιουργίες των παιδιών μας που θα ακολουθήσουν.

Καλό Σαββατοκύριακο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.