Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 6/11/2021, 5:55 μ.μ


Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθη
χθες (5 Νοεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ποροΐων, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αγρόκτημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 1κιλού και 23,3 γραμμαρίων, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

Επιπλέον, σε χώρο κοντά στο παραπάνω αγρόκτημα, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης προς ξήρανση, βάρους 1κιλού και 800 γραμμαρίων.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/177919811203952

Συνελήφθη χθες (5 Νοεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 112,3 γραμμαρίων. Επίσης, σε αγροτική περιοχή διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 3 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 180εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ανθρωποκτονία με θύμα 44χρονο ημεδαπό

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-11-2021), διερχόμενος πολίτης από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, εντόπισε τραυματισμένο τον 44χρονο ημεδαπό υπάλληλο της επιχείρησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, άγνωστος άντρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο προαναφερόμενο κατάστημα, όπου με απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό. Κατά την αντίδραση του παθόντα, ο δράστης του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου.

Ο 44χρονος άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου, αρχικά, διαπιστώθηκαν κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις. Λίγο αργότερα κατέληξε.

Ειδικό συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος εξερευνά τον χώρο του εγκλήματος, στον οποίο εντοπίστηκε κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη νεκροψίας – νεκροτομής.

Διεξάγονται έρευνες κι έχουν εκδοθεί γενικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη σήμερα (6 Νοεμβρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συλλήψεις για παράβαση νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς

Συνελήφθησαν χθες (5 Νοεμβρίου 2021) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς μετέφεραν σε όχημα 29 ζώα συντροφιάς (27 σκυλιά και 2 γάτες), τα οποία επιχείρησαν να εξάγουν από τη χώρα, χωρίς να διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου.

Αυτόφωρες συλλήψεις (27) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι επτά (27) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
(1) άτομο για ληστεία.
( 3 ) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.
(6) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.
(3) άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη χώρα.
(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.
(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
(2) άτομα, ως προσωρινά υπεύθυνος και ιδιοκτήτρια, αντίστοιχα, ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.
(1) άτομο για απείθεια και εξύβριση, όταν διαπιστώθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατά τη λειτουργία επιχείρησης ιδιοκτησίας του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.367 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.718στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 382 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις, ως ακολούθως:

160 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 144 πρόστιμα των 300 ευρώ και16 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

35 στη Θεσσαλονίκη,
28 στην Ήπειρο,
17 στη Θεσσαλία,
17 στο Βόρειο Αιγαίο,
17 στη δυτική Ελλάδα,
15 στην Πελοπόννησο,
9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
8 στην Κεντρική Μακεδονία,
7 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στα Ιόνια Νησιά,
3 στη Στερεά Ελλάδα και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 73.057 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 69.821 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.236 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

4 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στην Αττική και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.116 ομοειδείς παραβάσεις.

215 παραβάσεις και 9 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

σύλληψη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 60ήμερης αφαίρεσης άδειας λειτουργίας, γιαεξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

2 παραβάσεις σε επιβάτες λεωφορείου για μη κατοχή του απαραίτητου πιστοποιητικού.

Στη Θεσσαλονίκη,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

σύλληψη κλειθροποιού για παράβαση άρθρων 167, 169, 285 και 361 Π.Κ. και 300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

5 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 7 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 7 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση σε επιβάτη λεωφορείου για μη κατοχή του απαραίτητου πιστοποιητικού.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 4 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

6 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενο καταστημάτων και έμπορο λαϊκήςαγοράς.

Στην Ήπειρο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων, καθώς και 1 παράβαση από οδηγό οχήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.656 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.637 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.