Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 20/11/2021, 1:27 μ.μ


Συλλήψεις για ναρκωτικά και παράβαση του τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθησαν προχθές (18 Νοεμβρίου 2021) το βράδυ στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες και ένα ανήλικος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στην κατοχή του ανήλικου και του ενός ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 37,7 γραμμαρίων, τις οποίες είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από τον τρίτο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίσθηκε στη συνέχεια και πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητες κάνναβης βάρους 47,1 γραμμαρίων,

- 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

- χρηματικό ποσό 195 ευρώ και

- 605 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 30 κιλών και
 250γραμμαρίων.

Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Εξιχνιάσεις κλοπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών και ενός ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 6ης Αυγούστου 2021,ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν μέσα από χώρο γραφείου καταστήματος στις Σέρρες, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, απογευματινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου 2021 σε περιοχή των Σερρών, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό τους, αφαίρεσαν από χώρο γραφείου ένα πορτοφόλι με χρηματικό ποσό 700 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν συναλλαγές σε καταστήματα των Σερρών, συνολικής αξίας 70 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 26ηΙουνίου 2021 σε περιοχή της Χαλκιδικής, ενεργώντας μαζί με δύο συνεργούς της, παραβίασαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό 110 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες διαπιστώθηκε ότι στη συνέχεια πραγματοποίησαν συναλλαγές συνολικής αξίας 140 ευρώ σε κατάστημα της Χαλκιδικής.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (19 Νοεμβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα που έχασε ημεδαπός άνδρας στην Πέλλα την προηγούμενη ημέρα, πραγματοποίησε παράνομα συναλλαγές αξίας 146 ευρώ.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (19 Νοεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 260 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 1 κιλού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 76.670 έλεγχοι, από τους οποίους οι32.142 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 339 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

123 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ ως ακολούθως:

34 στη Θεσσαλονίκη,
25 στην Ήπειρο,
14 στην Κεντρική Μακεδονία,
13 στη Θεσσαλία,
10 στη Δυτική Ελλάδα,
10 στην Πελοπόννησο,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στη Στερεά Ελλάδα και
1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 75.247 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71.963 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.284 των 150 ευρώ.

14 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

7 στο Βόρειο Αιγαίο,
6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
1 στη Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.250 ομοειδείς παραβάσεις.

199 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

42 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 3 παραβάσεις στους πελάτες,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 13 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων και 1 για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο με συνωστισμό,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 6 άτομα, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στη χώρα,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων και λαϊκής αγοράς. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη οχήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, γιαεξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 3παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στα Ιόνια Νησιά,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από επιβάτη οχήματος.

Στην Κρήτη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από επιβάτη οχήματος.

Στην Ήπειρο,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 23.181 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.679 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 450ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.