Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Στη Δοϊράνη, στελέχη του πιστοποιημένου δικτύου προώθησης τουρισμού Ιστορικής Μνήμης LIBERATION ROUTE EUROPE

Ψήγματα ιστορίας από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της ακριτικής Δοϊράνης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, αναμένεται να ενταχθούν στο “χαρτοφυλάκιο” του πιστοποιημένου δικτύου προώθησης τουρισμού Ιστορικής Μνήμης LIBERATION ROUTE EUROPE, ανώτατα στελέχη του οποίου, ο Remi Praud/Managing Director και η Jessica Casagrande/Project & Communications Officer, επισκέφθηκαν την περιοχή, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καμπάνιας, "War memorial Tourism", σύμβουλο τουριστικού μάρκετινγκ, Σοφία Μπουρνατζή και τον τουριστικό πράκτορα Κώστα Δούκα.

Οι εκπρόσωποι του δικτύου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν “νοερά” στην Ιστορία στο επιβλητικό Μνημείο της Μάχης της Δοϊράνης που έχτισαν οι Βρετανοί για τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που είναι αφιερωμένο γενικά σε όσους πήραν μέρος στις επιχειρήσεις του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α΄ ΠΠ, και τα δύο κοιμητήρια , (το Στρατιωτικό κοιμητήριο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας Δοϊράνης και το Ελληνικό κοιμητήριο των νεκρών της Μάχης Δοϊράνης του Α’ ΠΠ).

Το Κιλκίς αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα πεδία των μαχών του Μακεδονικού Μετώπου, ενός από τα πέντε κύρια μέτωπα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Η δημιουργία του μετώπου αποσκοπούσε κυρίως στην αναχαίτιση της επικείμενης καθόδου του συνασπισμού των Κεντρικών Δυνάμεων ή της Τετραπλής Συμμαχίας (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Βουλγαρία) στο Αιγαίο.

Ο κ. Praud και η κα. Casagrande δήλωσαν ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στην περιοχή και τα μνημεία, τα οποία αποτελούν και σημεία αναφοράς για επισκέπτες από το εξωτερικό που στο πρόσφατο παρελθόν (προ Covid 19) έρχονταν είτε για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες, είτε για να ενημερωθούν για τα γεγονότα, είτε για να αναζητήσουν τάφους των οικείων τους.

Επίσης, υπογράμμισαν τις δυνατότητες αύξησης της επισκεψιμότητας της περιοχής, καθώς τα ιστορικά μνημεία αποτελούν στέρεο “υπόβαθρο” πάνω στο οποίο μπορούν να σχεδιαστούν και να δρομολογηθούν στοχευμένες δράσεις, να αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και να αποτελέσουν τον “πυρήνα” θεματικών ιστορικών διαδρομών που ικανοποιούν ένα ολοένα και αυξανόμενο “κύμα” επισκεπτών το οποίο στρέφεται σ’ αυτού του είδους τον θεματικό τουρισμό.

Η επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο δράσεων της καμπάνιας “20th Century War Memorial” στην οποία συμμετέχουν η Π.Ε. Κιλκίς, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Π.Ε. Σερρών και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.