Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών στη Γουμένισσα


Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, με γνώμονα την προστασία και βελτίωση της υγείας των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών στη Γουμένισσα. Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «IpA Shield II: Joint actions for the protection and improvement of public health in the Cross Border Area».

Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθούν δύο διήμερα σεμινάρια 20 ατόμων έκαστο στις

- 13-14 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 16.30 στο Γυμνάσιο Γουμένισσας

16-17 Οκτωβρίου και ώρα 09.30 στο Γυμνάσιο Γουμένισσας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1η ημέρα -Παροχή Πρώτων Βοηθειών στα παιδιά

2η ημέρα -Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί για τους επιτυχόντες διεθνής πιστοποίηση BLS από τον ΕRC.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.gle/JXExGwx4MHBzQ1KL7. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο IpA Shield II, εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» από τo Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και το Κέντρο Υγείας του Βαλάντοβο. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πρωτοβάθμιων και προληπτικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στη διασυνοριακή περιοχή μέσω της αναβάθμισης των υφιστάμενων ιατρικών υπηρεσιών και εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων, με έμφαση στην πρόληψη του διαβήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ipashieldii.euΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου